Promapa en Prokid mogen blijven

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De projecten Promapa en Prokid bij de welzijnsorganisatie Welstede mogen hoogstwaarschijnlijk blijven. Dit bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering die donderdagavond werd gehouden. In eerste instantie zouden deze activiteiten voor allochtone Edenaren geschrapt worden in de (financiële) perspectiefnota voor 2010 tot 2013.

Prokid is het vroegsignaleringssysteem van het politiekorps Gelderland-Midden. Het project zou haar nut al bewezen hebben. Promapa geeft vaders (pa) en moeders (pa) van buitenlandse afkomst in Ede de kans tot ondersteuning, zoals met taallessen en huisbezoeken, themabijeenkomsen en vaderparticipatie.

,,Moeten die projecten het nu afleggen tegen bijvoorbeeld een Dassenburcht?'' vroeg Koos van Boven van GemeenteBelangen zich af. ,,Er is de komende jaren extra budget voor nodig'', vindt Jos van Kroonenburg van de PvdA. ,,Moeten we accepteren dat we snijden in deze projecten van Welstede, bekeken langs de sociale meetlat?'' opperde Marcel van Dalen (D66).

Probleemjeugd

,,We moeten Prokid structureel opnemen in de begroting'', aldus Ida Bouma van de VVD. Tegelijk sprak zij - na vragen van de ChristenUnie - wel haar twijfels uit over het nieuwe project Titan, waarvan onlangs bekend werd dat de rijksoverheid 200.000 euro over heeft voor 'probleemjeugd' in Ede. Zij refereerde aan De Knoop, een zelfde type opvang die destijd opgeheven werd, mede door een moeizaam functioneren. ,,Als het goed uitpakt, moet je het wel voortzetten'', aldus Bouma.

Wethouder Simon van de Pol erkende de problematiek bij jeugd en wil in overleg hoe Promapa en Prokid ,,in de lucht gehouden kunnen worden''.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie