Bij Maxstein zit u goed (op de fiets)

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Dat Nederland een fietsland is, is een oud verhaal. De tweewieler wordt echter steeds belangrijker. En het blijft niet bij ‘woonwerkverkeer’ alleen. Pedalerend Holland trekt er met name in de zomermaanden steeds vaker, en verder op uit. Grotere afstanden betekenen ook kwaaltjes. Zadelpijn bijvoorbeeld, en bloedbanen die in de knel komen. Toch is dat niet nodig. Bij Maxstein Tweewielers aan de Slijpkruikweg blijkt een Body Scan geen overbodige luxe.

door Henny Jansen

,,Fietsen vind je in steeds meer variaties”, constateert Robert Schut van Maxstein. ,,Je hebt bij de jeugd natuurlijk trends. Dat begon met de mountainbike en city bike. De oma fiets is nog steeds in. Dat komt voornamelijk door nieuwe designs. Batavus heeft bijvoorbeeld een eigentijdse lijn op de markt gebracht. Die transportfiets ziet er erg zwaar uit, maar is vederlicht.”

,,Fietsers stellen terecht steeds hogere eisen aan hun voertuig. De elektrische fiets is in. Niet alleen voor de wat oudere, of minder valide mensen. Die tendens zet zich voort. Ik denk dat de elektrische fiets voor alle leeftijdscategorieën de toekomst wordt.”

,,Eigenlijk is de houding het belangrijkste van het verplaatsen per fiets”, vervolgt Schut. ,,Vooral bij wat langere afstanden. Onze Body Scanner is een raadzaam instrument. Geregeld worden we gebeld door klanten met lichaamsklachten. Dat is niet nodig wanneer de persoonlijke afstellingen nauwkeurig bekeken worden.”

Slecht zitten kan vooral bij mannen leiden tot doorbloedingsproblemen van hun ‘edele delen’. Door de druk van het zadel komt de doorbloeding letterlijk in de knel, vooral als dat zadel te hard is, te smal of slecht afgesteld. Fietsers herkennen dit als een ‘dood gevoel’ in de edele delen, en dat is ongezond.

,,Ook daarvoor hebben we onze zadelprobeerservice”, vertelt Robert Schut. ,,Maar niet allen voor mannen. De afstand tussen de zitbotjes varieert bij ieder mens. Dat is bij ons allemaal te meten. En er is een oplossing.”

Het gaat dus om de juiste zit. Ede Stad testte voor Maxstein enkele maanden een zadel van het merk Selle Royal, en kwam tot de conclusie dat de zadelpijntjes verleden tijd zijn.

Maxstein Tweewielers

Slijpkruikweg 30 Ede

0318-612154

www.maxstein.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie