Kunstgrasveld voor DTS’35 en Blauw Geel’55 (+video)

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Niet zomaar meer een afgelaste wedstrijd. Veel vaker trainen en spelen. Geen rondvliegende pollen. Zo maar wat gevolgen van de aanleg van kunstgras. Bij Blauw Geel’55 en DTS’35 zijn ze ‘er ook aan’. De hoofdvelden van Peppelensteeg en Inschoten zijn vanaf nu ook kunstgras.

door Sander van Snippenberg

De werkzaamheden bij beide clubs beperken zich niet alleen tot de aanleg van het kunstgras. Zo worden op alle twee de sportparken ook de betegeling en het hekwerk aangepast. En bij DTS’35 wordt de tribune vervangen en buurman Blauw Geel’55 bouwen ze een stuk van drie meter aan de kantine. Het is voor de spelers weliswaar zomerstop, de clubs zitten zeker niet stil.

,,De planning is dat alles voor de bouwvak gereed is”, zegt voorzitter Ed de Bakker van Blauw Geel voor de camera van Ede Stad. ,,Maar we hebben te maken met veel vrijwilligers, dus het zal niet meevallen voor de bouwvak klaar te zijn. Voor de start van het seizoen is echter alles wel klaar.”

Op dat moment is op Inschoten ook het meeste wel klaar. Maar niet te tribune. Wouter Maassen, bestuurslid accommodatie van DTS’35: ,,We hebben wat problemen gehad met de vergunning, omdat we met een hoogte zaten die volgens het bestemmingsplan niet mocht. Vanaf halverwege augustus gaan we spanten stellen en daarna gaan we achter elkaar door met metselwerk en de afwerking.”

Maar de velden zijn dan al speelklaar. Op wat details na liggen die bij zowel Blauw Geel als DTS al helemaal op hun plek en is het slechts een kwestie van afronden. De eerste thuiswedstrijd in de competitie wordt dus zeker op de nieuwe mat gespeeld. De Bakker: ,,Maar we hopen voor die tijd al een speciale openingswedstrijd te spelen. Tussen de besturen van Blauw Geel’55 en onze buren van Edesche Boys. En dat is natuurlijk een topper.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie