Lekkere KiKavlaai te koop bij Supervlaai

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Supervlaai vestiging van Hans en Cobie Gerritsen aan de Parkweg in Ede doet ook mee om KiKa (KinderenKankervrij) te ondersteunen. Zaterdag was de aftrap, waarbij de Edese wethouder Roel Kremers aanwezig was. ,,Ik heb alle waardering voor de actie. Van iedere verkochte KiKavlaai gaat één euro naar KiKa. Ik hoop dat er veel van deze vlaaien worden verkocht”, aldus Kremers, die namens de Edese gemeenteraad een heerlijke KiKavlaai in ontvangst kwam nemen. De kleurplatenactie werd gewonnen door Sil, Nahan en Milan .

door Jan de Boer

De stichting KiKa heeft als algemeen doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Olympische kampioene zwemmen Inge de Bruijn is de ambassadrice van KiKa, dat ook streeft naar een verhoging van de genezingskans van de kinderen. Bijna 25 procent van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Er is nog veel geld nodig om de ziekte de wereld uit te helpen.

Dat kan nu ook door een KiKavlaai te kopen, weet Hans Gerritsen, die met alle liefde aan de actie meedoet. ,,Met Kika gaan we een langdurig verband aan. Onze banketbakkers hebben samen met Kika een vlaai ontwikkeld. Een vlaai, die natuurlijk is en een natuurlijk uitstraling heeft. Er is gekeken naar wat kinderen in Nederland tekort komen in hun voedingspatroon. Dat zijn vezels en vitamine B. Voor de vlaai is een speciaal bloem gebruikt. Er is een natuurlijke suiker toegevoegd, die niet door het menselijke lichaam wordt opgenomen.”

Uiteraard, zo zegt Gerritsen, zit er op de vlaai echt fruit. ,,De hartjes van het logo van KiKa zitten er als gebakken deeg. Daardoor is de vlaai ook leuk herkenbaar.” Zaterdag hadden Hans en Cobie Gerritsen de KiKavlaai voor het eerst in hun assortiment. Alle dertig vestigingen van Supervlaai in Nederland doen aan de actie mee. Het tweetal verwacht veel van de nieuwe KiKavlaai. ,,Het is niet alleen een vlaai voor kinderen. Ook voor volwassenen.”

Hans Gerritsen vervolgt: ,,We hopen ook dat -als men in het bedrijfsleven bij ons een vlaai gaat bestellen- zij eveneens aan Kika zullen denken. Je hebt niet specifiek een vlaai voor kinderen of volwassenen. Elke vlaai is voor kinderen en voor volwassenen. Uiteraard hopen wij dat heel veel mensen naast de andere vlaaien ook KiKavlaaien gaan kopen. Als je jarig bent ga je natuurlijk geen drie dezelfde vlaaien kopen.”

Een KiKavlaai kost in de winkel van Supervlaai 9.95 euro. ,,En is natuurlijk blijvend in ons assortiment.” Naast de KiKavlaai heeft de Edese vestiging van Supervlaai ook een verkooppunt van KiKa beertjes. ,,Een beertje van Kika kost 6.95 euro. Zij zijn ook verkrijgbaar door het inleveren van een volle stempelkaart van Supervlaai”, zeggen Cobie en Hans Gerritsen in koor.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie