Edese nepcollectanten staken geld in eigen zak

9 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE – Twee jonge Edenaren worden er door de politie in hun woonplaats van verdacht onlangs geld van een collecte in eigen zak te hebben gestoken. De politie is een onderzoek begonnen en roept gedupeerden op zich te melden.

De zaak kwam eind juni aan het rollen nadat argwanende bewoners in de omgeving van de Raadhuisstraat de politie waarschuwden. Ze bleken bezoek te hebben gehad van jonge jongens die geld op kwamen halen voor een collecte namens hun school. Daarbij zou geld ingezameld worden voor kinderen in Pakistan. Een school in de gemeente Ede had daar initiatieven ontplooid in het kader van een sociale actie.

Kopieën van brieven

Agenten treffen kort daarop op de Prins Bernhardlaan twee 15-jarige Edenaren die intussen al ruim honderd euro hadden opgehaald. Onderzoek tot dusver leerde dat beiden de opbrengst vermoedelijk in eigen zak had gestoken. De jongens bleken geen leerlingen van de bewuste school maar hadden wel kans gezien met kopieën van brieven van de school aan de haal te gaan. De schoolactie is overigens al lang beëindigd.

Aangifte

De politie heeft deze week een buurtonderzoek gehouden in de wijk waar de Edenaren gecollecteerd hadden. Daarbij werd gedupeerden gevraagd aangifte te doen. Een aantal mensen heeft al aangifte gedaan. De politie sluit echter niet uit dat er op andere plaatsen ook voor eigen gewin gecollecteerd is en wellicht nog steeds wordt. In die gevallen roept de politie gedupeerden ook op zich te melden. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie