Hennep: werkstraf geëist

15 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Het openbaar ministerie vindt ook dat de Edervener een bedrag van bijna 35.000 euro moet terugbetalen. Dat bedrag staat gelijk aan de winst die hij uit de kwekerij moet hebben gehaald volgens standaardberekeningen van de politie. Die trof eind 2005 ongeveer 620 wietplanten aan in een schuur in Loenen die de man had gehuurd.

EDERVEEN - Een 35-jarige man uit Ederveen, die eind 2005 een hennepkwekerij had, hangt een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden boven het hoofd. Zo hoorde hij tegen zich eisen na hoger beroep bij het hof van justitie in Arnhem.

De strafeisen staan gelijk aan de straf die hij in 2006 opgelegd kreeg door de politierechter in Zutphen. De man ging in hoger beroep omdat hij volhoudt dat hij niets verdiend heeft. Hij heeft juist verlies geleden, zo zegt hij. Hij had de schuur gehuurd omdat hij destijds dak- en werkloos was. Hij hoopte snel geld te maken, om zijn schuldeisers af te betalen.

Represailles

De apparatuur voor de kwekerij kocht hij op krediet. De man durfde de rechters niet te vertellen van wie, uit angst voor represailles. Hij wil ook niet zeggen of hij de kwekerij samen met anderen heeft gerund.

Het hof doet over twee weken uitspraak. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie