Winkeliers Bellestein op de bres voor internetcafé De Pleinen

20 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Zorg- en dienstencentrum Vilente De Pleinen en winkeliersvereniging Bellestein hebben de handen in elkaar geslagen. Samen zijn ze een actie begonnen om Vilente De Pleinen te voorzien van een goed ingericht internetcafé. Bij vrijwel alle winkeliers in winkelcentrum Bellestein staan collectebussen op de toonbank. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan het internetcafé en loopt tot en met 29 augustus.

Het internetcafé kost ruim vijfduizend euro. Dit geld is niet beschikbaar binnen het normale bouwbudget van Vilente. Daarom ondersteunt winkeliersvereniging Bellestein Vilente De Pleinen om hiervoor geld in te zamelen. De winkeliers van het winkelcentrum werken mee aan deze actie omdat ze een goede buur erg belangrijk vinden.

Daarnaast loopt bij Super de Boer de Rooy nog een extra actie voor Vilente De Pleinen. Tot en met 1 juli volgend jaar komen de statiegeldbonnen die in de box bij het emballageapparaat worden gedaan ten goede aan De Pleinen. Met deze actie wordt geld ingezameld om een digitaal informatiescherm aan te schaffen.

Zorgcentrum

In september komen bij De Pleinen ouderen wonen die zorg nodig hebben. Het zorgcentrum is niet alleen een plek voor de ouderen die er wonen, maar ook een ontmoetingsplaats bewoners uit de wijk Veldhuizen. Het centrum krijgt een wijkfunctie. Zo zal Vilente De Pleinen dagactiviteiten gaan bieden voor thuiswonende senioren, komen er een grandcafé-restaurant, zorgsteunpunt, Boek en Buurt in samenwerking met Cultura en multifunctionele ruimtes (vergaderen, cursussen, ontmoeten). Verder wordt het zorg- en dienstencentrum de uitvalsbasis voor persoonsalarmering en alarmopvolging en thuiszorg.

foto:

Ottelien Groeneweg (links) van Vilente voor het zorg- en dienstencentrum De Pleinen. Rechts Bridgette Tompkins van het bestuur van de Steinwijkvereniging.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie