Korte broeken en regencapes bij Veluwse Fietsvierdaagse

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De duizend deelnemers aan de 37ste Veluwse Fietsvierdaagse zijn op alle weersomstandigheden voorbereid. ,,Ik zie mensen in korte broek, maar ze hebben zeker ook regencapes bij zich'', licht organisator Beer Radstaat toe. Maandag werd met een kanonschot het startsein gegeven voor vier dagen fietsen in de omgeving van Ede, terwijl zo'n 600 deelnemers hun tenten hiervoor opsloegen op het terrein bij sportpark De Hoekelumse Eng aan de Bennekomseweg.

Het weer is wisselvallig, maar het mag de pret niet drukken. ,,Tot nu toe scheen vooral de zon, we hebben nog geen regenbui gehad'', zegt Radstaat vrolijk. Hij blijft voldoening in de organisatie houden. ,,De dankbaarheid van de deelnemers, daar doe je het voor. Het is gewoon mooi om te zien als mensen elkaar zaterdag na een jaar weer met zoenen begroeten. Het is net één grote familie hier.''

Radstaat weet dat deelnemers uit het hele land komen, van Katwijk tot Doornrijp en Blerick. ,,Er doen zelfs twee Belgen mee. Ja, ook die kunnen de weg wel vinden'', zegt hij lachend. ,,Overigens fietsen er acht Duitsers mee, maar dat zijn Nederlanders die in Duitsland gingen wonen.''

Kerkdienst

Er is geen afname in de hoeveelheid deelnemers, al kozen enkele tientallen nu voor de Nijmeegse Wandelvierdaagse, omdat deze in de zelfde week plaatsvindt. ,,Daarom fietsen we vandaag richting Driel. Dan hoeven we morgen niet meer in die hoek van dat wandelfestijn te zijn...'' Fietsers kunnen dagelijks kiezen voor routes van 25, 40 en 60 kilometer.

De heidekoningin opende het fietsevenement afgelopen zaterdag. Radstaat zegt dat Gelders gedeputeerde Annelies van der Kolk ook present was en onder de indruk was van de schaal en het enthousiasme van de vele vrijwilligers en deelnemers. Zondag was er een heuse kerkdienst, die zo'n 160 personen bijwoonden, terwijl de avond ervoor een feestavond werd gehouden. Maandagavond is er een bingo, dinsdag een verrassing, woensdag een korenfestival en donderdag wordt afgesloten met een lekkebandenbal.

Traditiegetrouw stapten duizend deelnemers maandag weer op de pedalen vanaf De Hoekelumse Eng.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie