Liever kikkers dan hagedissen

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

De twee hagedissen heeft Jaap al een paar weken te koop. ,,Waarom? Ik wil het terrarium, het verblijf, inrichten voor pijlgifkikkers. Daarom moeten de hagedissen weg. Het mannetje heb ik een jaar of drie gehad. En het vrouwtje een jaar of zoiets. Wat er zo leuk is aan hagedissen? Het verblijf is tof om te hebben, om te beplanten. Het is de sierraad van de kamer.”

REGIO - In deze speciale zomerrubriek gaat de redactie in de regio op zoek naar bijzondere spullen die te koop worden aangeboden. Jaap Bouw (telefoon 0625323537) moet nog even wachten met de aanschaf van zijn pijlgifkikkers. Eerst moet hij het koppeltje hagedissen, Madagaskar reuzedaggekko, zien te verkopen. ,,Ik vraag er zestig euro voor. En verkoop ze alleen als koppeltje.

De hagedissen zijn fascinerend om te zien, vindt de Edenaar. ,,Het zijn gewoon hele mooie dieren. Nee, ik heb geen genoeg van de hagedissen. Ik heb gewoon iets mooiers gezien in de vorm van de pijlgifkikkers. Dat wil ik ook al een poos. De kikkers heb ik nog niet gekocht. Daarvoor moet ik eerst de bak inrichten. Voordat zo’n biotoop gaat draaien en alle planten goed gedijen ben ik wel een paar weken verder. Eerst moeten de omstandigheden goed zijn, dan pas ga je over de aanschaf nadenken.” De biotoop voor een hagedis is anders als die van een pijlgifkikker. ,,Een hagedis is veel makkelijker te houden. Veel minder eisen, wat lagere vochtluchtigheid. Het is allemaal veel eenvoudiger, veel minder gevoelig. Ik heb nog geen bod gehad, nee. De mensen willen de hagedissen voor niets hebben. Dat doe ik niet. Dan houd ik ze. Of anders geef ik ze een andere hobbyist. Ik geef hem liever de hagedissen dan dat ik ze voor te weinig moet verkopen. Dan gun ik ze liever aan hem. De koper moet ze komen halen. Ik heb nog steeds hoop.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie