Gouden Luctra's voor Annette Gerritsen en Mark Tuitert

26 juli 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - De duizenden liefhebbers van de Otterlose skeelerronde genoten zaterdag niet alleen van de wedstrijden. Tussen de bedrijven door had de organisatie tal van activiteiten gepland die het evenement in Otterlo zo bijzonder maken.

Zo was er voor Otterlose scholieren en leerlingen uit de naburige dorpen een Mini Elfstedentocht uitgezet. Onder leiding van van Annamarie Thomas en Dick Nap haastten de jeugdige deelnemers zich via stempelposten als 'Sloten' en 'Hindeloopen' naar de finish.

Tussen de wedstrijden door verzorgde rolschaatsvereniging La Luna Rodars een demonstratie voor de tribune.

Burgemeester Cees van der Knaap loste de startschoten voor de strijd om de Gouden Luctra. Met deelnemers die volop in training zijn om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Vancouver.

Op dit onderdeel debuteerde Jan Bos, meervoudig nationaal schaatskampioen sprint en de eerste Nederlandse wereldkampioen sprint. Tegenstander Mark Tuitert kent het parcours in Otterlo onderhand, en drukte zijn skeelers eerder over de finishlijn dan Bos.

Bij de vrouwen is Marja Vis al jaren present in Otterlo. Tegen de talentvolle Annette Gerritsen moest zij het echter afleggen. De door Goudsmederij Luctra vervaardigde gouden hangers gingen dit jaar dus naar Tuitert en Gerritsen.

Het viertal maakte vervolgens een ereronde over het 700 meter lange parcours.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie