De Vrolijke Dame verkoopt kleurrijk servies

29 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Als kleuren gebruikt Helma Lueb vooral roze en rood. ,,Echte meidenkleuren”, zegt de Bennekomse, die in het dagelijks leven vooral tussen de mannen vertoeft vanwege haar parttime baan bij een autobedrijf.

BENNEKOM - In deze speciale zomerrubriek gaat de redactie in de regio op zoek naar bijzondere spullen die te koop worden aangeboden. Helma Lueb maakt in haar vrije tijd vrolijke spulletjes die ze weer verkoopt, onder meer via Marktplaats. Ze biedt vooral vrolijk beschilderd servies aan. ,,Ik koop blank servies dat ik met speciale porseleinverf beschilder en dan afbak in de oven. Ik verzin hiervoor allerlei motiefjes, maar mijn favorieten zijn harten en stipjes. Dat laatste is nu helemaal in.”

door Lisette Ruzius

Ze maakt de spullen onder de naam ‘De Vrolijke Dame’. ,,Het meest verkocht worden de theepotten, schalen en kannen, waarin mensen mooi bloemen kunnen zetten.” Lueb maakt ook motieven op verzoek. ,,Mijn nichtje van vier ging verhuizen naar Amerika. Ik heb toen een kindertheeservies gemaakt met de Nederlandse en Amerikaanse vlag, en haar naam en leeftijd.”

De Bennekomse houdt zich niet alleen maar bezig met servies. ,,Het is maar net waar mijn oog op valt. Zo pimp ik ook lampenkappen.” Voor Lueb is het echt een hobby. ,,Ik heb een man en een kind en werk parttime. Dit is heerlijk om even mijn zinnen te verzetten.” Toch zou het wat de Bennekomse betreft best wat meer mogen worden. ,,Het liefst zou ik van mijn hobby mijn werk willen maken. Maar ik heb nu nog een kind van tien en die gaat voor.”

Hoeveel tijd ze kwijt is aan haar hobby, weet de Bennekomse niet precies. ,,In ieder geval wel twee uur per week. Soms word ik middenin de nacht wakker met een idee. Dan ga ik ‘s morgens gelijk aan de slag. Als je dan eenmaal de smaak te pakken hebt, ga je al snel verder.” Ze heeft klanten uit het hele land. ,,Ik stuur ook op. Dan maak ik er een mooi cadeautje van.”

u Informatie: www.devrolijkedame.nl of tel. 0654657978.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie