‘Wij hadden totaal geen inbreng’

29 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Als het aan de bewoners ligt, krijgen ze de oude speelplaats weer terug. Ook al was die speelplek evenmin om over naar huis te schrijven. Voor de bewoners van de Nettelhorst hoefde die speelvoorziening niet weg. Om de wijk Veldhuizen beter voor de dag te laten komen, worden daar ook de speelplaatsen aangepast. ,,Toen wij hoorden dat de speelplaats weg moest, dachten wij ‘daar zal wel iets moois voor terug komen’. Wij hadden er geen inbreng in”, vertelt Jessy van Bergen.

Nettelhorst ontevreden over nieuwe speelplek EDE - Bewoners aan de Nettelhorst zijn niet blij met de nieuwe speelplek voor hun kinderen. Slechts drie moeders mochten kiezen uit de toestellen die de gemeente Ede in het kader van het thema creatief spelen in de aanbieding had. Maakten zij daaruit geen keuze, dan deden de medewerkers van de gemeente dat zelf wel, zo werd hen verteld. Over de vier rotspartijen, de glijbaan en de bandschommel is men niet tevreden. ,,De bandschommel zat eerst niet goed vast. Intussen zit de schommel vast. Maar het heeft al twee kinderen een gebroken arm opgeleverd”, weten Jessy van Bergen en Sander Hazes.

door Jan de Boer

Wipwap

Op een woensdagmiddag moest er besloten worden hoe de nieuwe speelplek er uit kwam te zien. ,,Daar zijn drie moeders heen geweest. Ze mochten een beslissing nemen tussen rotsen, een glijbaan, een schommel en een wipwap.” Een achteruitgang in de ogen van de buurtbewoners. ,,Er stonden twee schommels, twee glijbanen voor groot en klein, twee wipwappen, een huisje en nog een wipwap.”

Over hun inbreng is men op de Nettelhorst niet te spreken. Ook niet over het onderhoud rondom de speelplaats. Het heeft meer iets weg van een woestenij dan van een plek waar kinderen leuk kunnen spelen. Sander Hazes heeft bij de persoon van de gemeente, die over de speelplaatsen gaat, aangegeven dat het volgens hem een speelplek van niets is geworden. ,,Zij vertelde mij dat de kinderen en de ouders gekozen hebben voor deze speeltuin en voor die toestellen.”

Zwart zand

De bewoners hebben daarna contact opgenomen met de wijkbeheerder. ,,Wij hebben een leuk gesprek gehad en hebben alles op papier gezet. De conclusie van de wijkbeheerder was dat hij niets voor ons kan doen.” Ook een mail daarna aan de wijkbeheerder met de strekking dat er alleen maar ongedierte en hangjongeren gebruik maken van de speelplek leverde niets op. ,,Er wordt niets meegedaan.”

,,Over wat er eerst op de speelplek stond, hebben we nooit geklaagd’’, stelt Jessy van Bergen. ,,Het was fantastisch, er was niets onveiligs aan en het werd goed onderhouden.” Sander Hazes, die niet begrijpt waarom op andere plekken in de wijk Veldhuizen wel zulke mooie speelplaatsen te vinden zijn, is het daar helemaal mee eens.

,,Het is beter dan dit”, beaamt hij. Er ligt op de speelplek allemaal zwart zand. ,,Je kunt niet zo maar zeggen ‘we gaan even naar de supermarkt’. Je moet de kinderen eerst in bad doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie