Bram Beekman geeft orgelconcert

29 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Organist Bram Beekman verzorgt op woensdag 5 augustus het zevende orgelconcert van dit seizoen in de Nieuwe Kerk aan de Verlengde Maanderweg 33 te Ede. De aanvang is 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt vijf euro.

Er is een programma samengesteld met werken uit de barokperiode van Georg Böhm (o.a. Praeludium und Fuge C-dur); Anthoni van Noordt (Psalm 50); Johann Sebastian Bach (Triosonate I Es-dur, alsmede enkele Orgelkoralen) met tot besluit de beroemde Passacaglia c-moll, eveneens van Bach.

Beekman studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Louis Toebosch. Na het behalen van diverse diploma’s, waaronder het solistendiploma met aantekening cum laude, zette hij zijn studie voort bij Anton Heiller in Wenen. In 1975 behaalde hij de Prix d’excellence.

De organist is sinds 1980 als hoofdvakdocent orgel verbonden aan het Brabants Conservatorium en vanaf 1997 organist van de Oostkerk in Middelburg. Hij geeft veel concerten in binnen- en buitenland en verleent regelmatig zijn medewerking aan radio- en tv-opnamen. In 2008 concerteerde hij enkele malen tijdens een orgelfestival in Beijing (China) in the National Centre for the Performing Arts.

Voor het label LBCD speelde hij het complete orgel-oeuvre van Johann Sebastian Bach op veertien barok-orgels in Nederland, almede het volledige orgelwerk van César Franck op het Cavaillé-Coll-orgel van de Cathédrale Jean Baptist te Perpignan (Frankrijk).

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede. Meer informatie: www.orgelshervormdede.nl

foto:

Bram Beekman in de Oosterk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie