Alcoholverbod Oud Lunterse Dag

29 juli 2009 om 00:00 Nieuws

De goede medewerking van het bestuur bij het nakomen van alle gemaakt afspraken, om van het evenement een succes te maken, is heel belangrijk geweest, meent Van der Knaap. ,,Samen met alle betrokkenen heeft het bestuur er een prachtig dag van gemaakt. “ Uit de gehouden evaluatie was er alom tevredenheid over de gemaakte afspraken in 2008. ,,Die afspraken zijn nodig om een feest met tienduizenden mensen in het dorp in goede banen te leiden. Door het succes in 2008 is in overleg met de organisatie besloten de maatregelen te handhaven.”

Burgemeester: ,,Nodig om feest in goede banen te leiden” LUNTEREN - Burgemeester Cees van der Knaap neemt ook tijdens de Oud Lunterse Dag van 2009 een aantal maatregelen om het alcoholgebruik in de hand te houden.

door Jan de Boer

Met de editie van 2008 in het achterhoofd heeft de Edese burgervader daar alle vertrouwen in. De maatregelen houden in de afsluiting van de toegangswegen tot het centrum op 29 augustus tot 23.00 uur of indien mogelijk eerder, afhankelijk van het aantal mensen op straat. ,,In de Oranjestraat is van 27 tot en met 30 augustus tweerichtingsverkeer met een stopverbod.”

Verder mogen er tijdens de Oud Lunterse Dag uitsluitend plastic bekers gebruikt worden. ,,En er worden extra vuilcontainers bij de horeca geplaatst. Bij iedere horecagelegenheid waar alcohol wordt geschonken, is minimaal één gecertificeerde beveiliger aanwezig. Is er ook een buitentap, dan zijn er twee beveiligers aanwezig.”

Ook stelt Van der Knaap een algemeen verbod op verkoop van alcohol op 29 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur in. ,,Verder de sluiting van tappunten buiten op 29 augustus om 18.30 uur. Een verbod op het gebruik van alcohol buiten de daarvoor bestemde locaties, een verbod op de verkoop van alcohol op 29 augustus de hele dag vanuit supermarkten, slijterijen en cafetaria voor gebruik elders. En een verbod op het gebruik van alcohol door de deelnemers aan de Reutemeteut.”

* Reageren? Mail de redactie: esreactie@bdu.nl of reageer gelijk onderaan dit artikel!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie