Geen medailles Climax-atleten op NK atletiek

3 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de uitgedunde NK-ploeg van Climax waren dit jaar geen medailleplaatsen weggelegd. Stefan Nieuwland plaatste zich als enige Climax-atleet voor de finale van een onderdeel. De hordenloper behaalde op de 110 meter horden met een tijd van 15.19 seconden de achtste plaats.

Nieuwland werd in zijn serie zaterdag derde, met een tijd van 15.10 seconden. Alleen de twee eersten van de drie series gingen naar de finale, plus de twee tijd snelsten. Na zijn derde tijd in de eerste serie moest de Climax-atleet dus afwachten. Maar de in Apeldoorn woonachtige atleet ging uiteindelijk als tijdsnelste door naar de finale.

,,Door blessures is dit pas mijn eerste NK outdoor bij de senioren, en dan gelijk de finale halen is lekker. Marcel van de Westen had afgezegd en dat is normaal een duidelijke finalekandidaat. Maar omdat hij er niet bij is, en er een groot middenveld is, krijgen lopers als ik kans om de finale te halen. Dat dat lukt is hartstikke mooi!"

De serie van Nieuwland moest drie keer starten. Twee keer was er een valse start. ,,Dat kost kracht natuurlijk, maar ik kan me altijd wel goed focussen. Je moet je alleen elke keer goed opladen. Ik was goed weg, maar Jonathan Pengel en Erik Leeflang zijn gewoon te goed voor mij. De derde plek was maximaal."

Blessures

Jarno Beuving, die afgelopen twee jaar brons won bij het verspringen, was afwezig omdat hij zich geheel op kwalificatie voor de Olympische Winterspelen richt. Erwin Meijer, voormalig bronzen medaillewinnaar op de 1500 meter, moest zich met een achillespees blessure afmelden. Ook Ries van Zon, eveneens ingeschreven voor de 1500 meter, en Jurgen Versluijs (hoogspringen) moesten zich geblesseerd afmelden.

Patricia Harteveld werd bij het speerwerpen zevende met een afstand van 41.12 meter. Gezien het feit dat zij een zeer lange tijd geblesseerd is geweest, een prima prestatie. De Edese is daarmee duidelijk op de weg terug. Leon Versluijs kwam niet in de buurt van zijn persoonlijk record. Met een afstand van 58.33 meter werd hij bij het speerwerpen voor mannen tiende.

In de derde serie over 800 meter werden de finaleplaatsen uiteindelijk in de eindsprint verdeeld. Ralph Uenk werd net voor de door twee concurrenten geklopt en plaatste zich met zijn 1.55.57 minuten niet voor de finale.

Geen geweldige race

Ook Rik Hanswijk strandde met 56.82 seconden in de series, van de 400 meter horden. ,,Het was geen geweldige race", zegt de atleet van Climax. ,,De eerste 150 meter gingen wel goed. De tweede horde nam ik met mijn verkeerde been, dat ging nog wel goed. Maar de laatste honderd meter stortte ik een beetje in. En toen nam ik ook nog een horde verkeerd en dan ben je gezien. Dat is horden lopen, als je één of twee keer een horde slecht neemt ben je verloren. Ik had graag mijn pr verbeterd hier, maar het mocht niet zo zijn. Jammer maar helaas."

Bij de vrouwen werd Linda Hulsbeek met 12.42.76 minuten achtste op de 3000 meter steeple. Angela van Veen bleef met een sprong van 10.73 meter slechts tien centimeter verwijderd van haar beste prestatie en werd daarmee elfde bij het hinkstapspringen.

Klassebehoud

De mannen van Climax moeten de komende anderhalve maand nog hard werken om te herstellen van hun blessures en de vorm en de scherpte terug te vinden, want op 20 september zullen ze optimaal moeten presteren om bij de promotie/degradatiewedstrijd op de eigen accommodatie klassebehoud zeker te stellen.

Bij de foto's:

- 1 en 2: Stefan Nieuwland liep een goed serie op de 110 meter horden. Het leverde hem een finaleplek op.

- 3 en 4: Rik Hanswijk kon geen potten breken op de 400 meter horden.

- 5 tot en met 7: Ralph Uenk baalt nadat hij nog net twee concurrenten voor moet laten op de 800 meter.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie