'Ceesie en Knaapie' voor burgemeester tijdens Beestenboel (+ video)

5 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Burgemeester Cees van der Knaap ontving dinsdagochtend twee konijntjes uit handen van Cees Heij, voorzitter van de Edese Pluimvee Vereniging (EPV). Op zijn beurt gaf hij Cees en Knaap weer door aan twee kinderen voor de kinderboerderij. Het was het startsein van 'Beestenboel' tijdens de heidemarkt, ten noorden van de Oude Kerk in het centrum.

Vorig jaar zag het ernaar uit dat Beestenboel voor de laatste keer zou worden georganiseerd. Dankzij een subsidie van de gemeente Ede, een bijdrage van het Binnenstadsmanagement Ede en de medewerking van de VVV is het de Edese Pluimvee Vereniging gelukt om weer een dierenfestijn te organiseren.

Naast de konijnen, kuikentjes, hoenders, watervogels en sierduiven waren er ook bijzondere dieren te zien zoals roofvogels, yaks, lama’s, ezels en bijzondere geiten. Ook was dierenfokker Dirk met zijn kraam vol met handtamme dieren aanwezig, zoals geitjes, kleine lammetjes, konijnen, eenden en kippen, die onder toezicht op schoot gehouden en geknuffeld werden. Liefhebbers konden bovendien even rijden op een paard of pony.

Beestenboel duurt dinsdag tot 18.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie