DTS'35 wint Ede Cup

15 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - DTS'35 is zaterdag winnaar geworden van de Ede Cup. In de finale werd de verrassende opponent Otterlo met 2-0 verslagen.

Otterlo had in de halve finale voor een stunt gezorgd door Bennekom met 1-0 te verslaan. De op volle oorlogssterkte acterende hoofdklasser was het toernooi begonnen met ingecalculeerde zeges op Ede/Victoria en Harskamp. Maar de 1-1 tegen Edesche Boys was al een eerste aanwijzing dat de inspiratie steeds verder wegzakte. Tegen Fortissimo werd de eerste plaats in de poule verspeeld door een 1-0 nederlaag. Jamal Bendadi zorgde voor het doelpunt.

Waar in poule A Fortissimo en Bennekom al voor hun onderlinge ontmoeting zo goed als zeker waren van de halve finale, was het in de andere poule veel spannender. Daar waren met uitzondering van SDS'55, alle teams voor de laatste ronde nog in de race voor de laatste vier. Uiteindelijk plaatsten Otterlo en DTS'35 zich. Opvallend was dat beide teams geen tegendoelpunt hoefden te incasseren. De Edenaren hadden ook moeite met scoren. Na vier keer 0-0, kon pas tegen SDS gejuicht worden. De doelpunten van Remco Speelziek (2x) en Govert van de Visch waren direct voldoende om het pas laat op gang gekomen Blauw Geel'55 net op doelsaldo voor te blijven.

DTS'35 stoomde in de halve finale tegen het tot dan goed presterende Fortissimo direct door. Govert van de Visch, Cornel van Eck en A-junior Michael van Zetten waren verantwoordelijk voor de 3-0 én dus een finaleplaats.

De andere halve finale was spannender. Het leek op strafschoppen uit te lopen. Bennekom speelde veel te onzorgvuldig en in een veel te laag tempo om het op haar laatste benen lopende Otterlo op afstand te zetten. Waar de beide trainers met het inbrengen van een andere doelman vooruitliepen op de strafschoppen, viel de 1-0. De uitglijdende Arnaud Weideman maakte de weg vrij voor Jeroen Janssen het winnende doelpunt te scoren.

Finale

In de finale lieten zowel DTS als Otterlo zien dat zes wedstrijden van 25 minuten in de hitte, niet in de koude kleren was gaan zitten. Via nieuweling Harrold Niemeijer was Otterlo nog het dichtste bij een doelpunt. Maar DTS wist het duel toch naar zich toe te trekken. Uit een corner verdween de bal via Ferdi Jonkers in zijn eigen doel. Mark Drijvers bepaalde even later de eindstand op 2-0.

,,Vooral voor de jongens is het leuk dat we de Ede Cup winnen'', oordeelde Eric Speelziek. ,,Minpunt van dit toernooi is dat we niet echt zijn getest. We hebben in totaal twee kansen weggegeven, en geen enkel doelpunt tegen gekregen. Ik vind ook dat we aan onze stand verplicht waren te winnen. Omdat Remco Speelziek de eerste vier wedstrijden achterin speelde daar Hein Boekhorst er nog niet was, en Fabian Maaskamp ziek was, ontbrak het ons aan scorend vermogen. Toen Remco doorschoof, zag je direct het verschil.''

,,Al met al heeft dit toernooi zeker zijn waarde gehad. Jonge jongens als Marco van Es en Michael van Zetten hebben hun debuut gemaakt. Ook Adhem Kabet heeft veel kunnen spelen. Freidun Sakhidad heeft ook weer kunnen meedoen. En als team zijn we een dag met elkaar samen geweest. Alles bij elkaar kunnen we tevreden zijn over vandaag'', eindigde Eric Speelziek.

De organiserende Belangengemeenschap Edese Veldvoetbalverenigingen kon terug zien op een prima toernooi. Men maakte bekend dat in 2010 het toernooi op zaterdag 21 augustus in Bennekom wordt gespeeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie