Open Dag Climax zaterdag 5 september 2009

16 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - In deze periode wordt in de media uitgebreid aandacht besteed aan hardloopcursussen die binnenkort in het land van start gaan. Volgens de Atletiekunie vormen theorie- en praktijkoefeningen door gekwalificeerde trainers een goede basis en is lopen in clubverband niet alleen prestatieverhogend, maar vooral ook gezellig. De Edese atletiekvereniging Climax is het volledig met die uitspraak eens en organiseert daarom op zaterdag 5 september een Open Dag om jong en oud, gratis laagdrempelig kennis te laten maken met lopen voor beginners (of gevorderden), Sportief Wandelen, Nordic Walking en baanatletiek. Een uitstekende gelegenheid dus om eerst kosteloos uit te proberen of sporten in groepsverband je bevalt, vóórdat je je inschrijft voor een betaalde cursus.

Bewegen moet!

Climax wil mensen die niet actief zijn in beweging krijgen, want bewegen moet. Lopen en wandelen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar is ook gewoon leuk! Het gaat niet altijd om de snelsten of de besten, maar om iedereen mee te laten bewegen, waarbij plezier en gezelligheid (wat bij Climax heel gewoon is) voorop staan. Kinderen vanaf zes jaar kunnen op een speelse manier kennis maken met de atletiek. Niet fanatiek, maar gewoon lekker met elkaar bezig zijn. Ouderen met een sportieve achtergrond kunnen meteen deelnemen aan één van de clinics, die door eigen gekwalificeerde trainers worden gegeven. Overige deelnemers kunnen eerst de gratis FitTest doen. De FitTest geeft een betrouwbaar beeld van je actuele fitheid, zodat de testleider kan beoordelen welke vorm van bewegen voor de deelnemer verantwoord is.

De afgelopen jaren heeft Climax zowel in het voor- als najaar verschillende bewegingscursussen aangeboden en ook dit najaar starten er weer cursussen hardlopen voor beginners of gevorderden en Nordic Walking. Voor de baanatletiek gaat begin oktober het winterseizoen van start; een geschikt moment om met atletiek te beginnen.

Ben je geïnteresseerd, kom dan op zaterdag 5 september naar de Open Dag, zodat je vrijblijvend kunt uitproberen welke bewegingsvorm het beste bij je past. De clinics beginnen om 9.30 en 11.30 uur.

Programma Open Dag

09.15 uur Ontvangst

09.30 uur Welkom

09.30 uur Aanvang FitTest

09.45 – 11.00 uur Aanvang clinics Lopen voor beginners en gevorderden, Sportief Wandelen, Nordic Walking en Baanatletiek

11.30 uur Welkom

11.30 uur Aanvang FitTest

11.45 – 13.00 uur Aanvang clinics Lopen voor beginners en gevorderden, Sportief Wandelen, Nordic Walking en Baanatletiek

13.30 uur Afsluiting

Deelname aan de clinics is gratis en inschrijven kan via www.climax-atletiek.nl

Tijdens de Open Dag is er opvang voor kinderen, zodat ouders met jonge kinderen ook aan het programma kunnen deelnemen. De kinderen worden evenals hun ouders actief bezig gehouden.

Voor meer informatie bel 0318 69 26 90 of kijk op www.climax-atletiek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie