Verdachte autodiefstal aangereden bij achtervolging politie Ede

17 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE – De politie heeft op maandagmorgen rond 03.30 uur twee jongens aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

De diefstal zou plaats hebben gevonden in Ede-Zuid in de nacht van 20 op 21 juli. Bij de aanhouding is een 15-jarige jongen uit Ede gewond geraakt en daarna als verdachte aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Surveillerende agenten zagen de bewuste auto rijden op de J.T. Tooroplaan in Ede. Deze reed bij een rotonde met hoge snelheid weg en dat was aanleiding om de achtervolging in te zetten.

De bewuste auto reed met hoge snelheid de Jan Steenlaan in; in de Hobbemastraat kwam de auto tot stilstand. Direct daarna verlieten twee personen de auto; deze renden weg. Daarna wilden nog eens twee andere personen vluchten.

Daaronder bevond zich ook de 15-jarige verdachte. Deze stapte uit op het moment dat de politieauto dicht genaderd was; deze kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen werd naar het Gelderse Valleiziekenhuis gebracht. Nadat hij was behandeld (gebroken been), werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Ter plaatse heeft de politie na een achtervolging te voet ook een 16-jarige jongen uit Ede aangehouden. Beiden zullen worden gehoord.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie