Afgang Edesche Boys bij opening bekertoernooi

18 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De 1-8 nederlaag van Edesche Boys op eigen veld tegen SKV is de meest in het oog lopende uitslag van de eerste bekerronde. Buiten de grote nederlaag, werd ook Stefan Janssen met een rode kaart van het veld gestuurd.

,,Het was helemaal niks vanavond'', stelde Etiënne Jansen klip en klaar. ,,Gewoon een collectief falen. De enige uitzondering was Isas van Slijpe. En dat was niet omdat hij het enige doelpunt scoorde. Sommige jongens hebben na afloop ook hun excuus aangeboden. Hoewel ik teleurgesteld ben, heb ik liever dat het nu gebeurt dan later. Vrijdagavond spelen we de openingswedstrijd ter ere van het nieuwe kunstgrasveld tegen Blauw Geel'55. Dan moeten we beslist beter voor de dag komen.''

Tegenvallend waren ook de resultaten van Otterlo en Lunteren. Otterlo, dat zaterdag nog positief verraste bij de Ede Cup, moest met 3-1 het onderspit delven bij Spero. Waar Otterlo het betere spel voor de rust niet in doelpunten wist uit te drukken, lukte dat de zondagderdeklasser in de tweede helft wel. Martijn Meijer was de Otterlose schutter.

Cupfighter

Murat Ozkaya was met zijn twee doelpunten verantwoordelijk voor de toch wel verrassende zege van FC Jeugd tegen Harskamp. Ook de opening van Fortissimo bij VVOP, een 1-2 overwinning, lag niet in de lijn van de verwachtingen. Verder mag de winst van 'cupfighter' Bennekom 2 bij WAVV als niet verwacht worden beschouwd.

Dat waren wel de zeges van Advendo'57 via Jaap van Doorn, Henry van den Dikkenberg, Marcel van Bruksvoort (archieffoto) en Jarco van den Dikkenberg) op Ede/Victoria (doelpunt Tim Alting) en van Blauw Geel op Leones. Simon Kooiman, Berry van den Brandhof en Dick Hoefakker waren verantwoordelijk voor de Edese treffers. Ruben van den Berg 'scoorde' twee gele kaarten en moest dus vroegtijdig vertrekken. Ook SDS'55 was het aan haar stand verplicht bij SDOO te winnen. Via Michiel Janssen lukte dat ook in de tweede helft.