Verkeersmaatregelen tijdens Rallysprint Ede

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Op de bedrijventerreinen in Ede wordt zaterdag 22 augustus de Account Software Rallysprint gehouden. Op twee afzonderlijke parkoersen worden in totaal zes klassementsproeven verreden over een totale lengte van 92 km. Voor het in goede banen laten verlopen van dit evenement, en de verwachte stroom publiek die hier op af komt, zijn verschillende verkeersmaatregelen getroffen.

Tijdens deze klassementsproeven zullen delen van de industrieterreinen Frankeneng, Heestereng en BTA12 en industrieterrein De Vallei tussen 12.00 en 19.00 uur afgesloten zijn voor verkeer. Het doorgaande gemotoriseerde verkeer richting Veenendaal wordt omgeleid via de Dr. Willem Dreeslaan en de A12, het doorgaande fietsverkeer via de Dr. Willem Dreeslaan en de Maanderdijk. De wegen die worden afgesloten zijn de volgende:

* Galvanistraat, ten westen van Niels Bohrstraat;

* Galvanistraat, ten zuiden van Celsiusstraat;

* Max Planckstraat, ten zuiden van het kruispunt tussen de Max Planckstraat en de Kelvinstraat / Hertzstraat;

* Schutterweg, ten westen van de afrit van de A30;

* Maanderbuurtweg, ten oosten van de Maanderbroekweg;

* Binnenweg, ter hoogte van de Griftweg;

* Kade, ten zuiden van de Griftweg;

* Schabernauseweg, ter hoogte van de spoorwegovergang.

Al deze afsluitingen worden voorzien van bebording en bovendien zullen er ook verkeersregelaars ter plaatse zijn. Tussen de verkeersafsluitingen en het parcours zullen verder ook nog marshalls opgesteld staan, die het publiek van het parcours af zullen houden.

Alternatieve route Buslijn 85 Veolia

Buslijn 85 rijdt om via de Niels Bohrstraat en de Frankeneng (en vice versa), alwaar de bus weer aantakt op de Galvanistraat (normale route). Hierdoor komen de haltes Celsiusstraat en Newtonstraat op zaterdag 22 augustus tussen 12.00 en 19.00 uur te vervallen. Voor wat betreft de route over BTA12 rijdt de bus via de A30 en de A12 naar afrit Veenendaal - Oost, alwaar de bus vervolgens via Rondweg - Oost de Buurtlaan kan bereiken en weer de normale route kan vervolgen. Ook de haltes tussen de Schutterweg en het pakhuisviaduct zullen tijdelijk komen te vervallen.

Route voor hulpdiensten

De klassementsproeven zullen in geval van een calamiteit stilgelegd worden, waardoor de hulpdiensten te allen tijde de calamiteit kunnen bereiken. Bovendien wordt er bij Kamp Schut een zogenaamd overgeefpunt ingericht.

Parkeerterreinen

Bezoekers van de Rallysprint kunnen hun voertuig parkeren op het terrein van de in aanbouw zijnde bloemenveiling Plantion. Hier is plaats voor ongeveer 1.000 auto's. Daarnaast is er ruimte georganiseerd op zes terreinen voor ongeveer 1.600 auto's. Dit zijn het bouwterrein rotonde Schuttersweg, terrein Rooseboom, drie terreinen aan de Galvanistraat en ketenpark Van Gelder bij het Pakhuis. Bij grotere aantallen bezoekers kunnen er op de op dat moment vrijwel niet in gebruik zijnde bedrijventerreinen Frankeneng en Heestereng nog enige honderden auto's geparkeerd worden.

Na afloop van de Rallysprint komen alle tijdelijke afsluitingen te vervallen.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunning en Handhaving van de gemeente Ede. Het telefoonnummer is (0318) 68 02 62. Voor vragen over de uitvoering van de verschillende verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met de coördinerend medewerker verkeersvoorzieningen. Het telefoonnummer is (0318) 68 04 68.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie