Ingezonden brief: 'Truckersdag, één keer per jaar!'

25 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Tot mijn verwondering las ik vorig jaar een stuk in een krant over de Truckersdag. Mijn man rijdt ook ieder jaar mee omdat wij het zo'n ontzettend goed en leuk initiatief vinden voor deze kinderen en mensen die al zo weinig in hun leven hebben.

Eén dag per jaar wordt er eens alle aandacht aan hun gegeven. Het hele jaar door kunnen wij maar doen en laten wat we willen, maar deze kinderen en mensen kunnen dat niet en zijn afhankelijk van mensen en dingen.

Eén keer per jaar krijgen zij eens wat wij het hele jaar hebben, en deze mevrouw heeft daar dan nog moeite mee ook, verschrikkelijk. Ik sta ieder jaar met tranen in mijn ogen langs de weg, zo blij ben ik voor deze mensen, en zo'n respect heb ik voor al die chauffeurs die hun vrije dag opgeven om hier aan mee te doen.

En wat denk je van al die vrijwilligers die deze dag hier aan meewerken, wat zullen ook zij een klap in hun gezicht hebben gekregen met deze brief. Jammer dat er mensen zijn die alleen voor zich zelf leven. Deze mevrouw schrijft dat er ook rekening gehouden moet worden mensen die naar een afspraak moeten of gewoon door willen, wat zouden al deze kinderen en mensen graag door willen maar kunnen het niet vanwege hun handicap misschien wil die mevrouw wel een één week ruilen met deze mensen?

Ik hoop dat de Truckersdag nog vele jaren door mag gaan met veel lawaai want dat hoort er toch bij voor hun, en dat ze ook weer door de dorpen komen, en niet over rondwegen. Daar staan niet zoveel mensen als in een dorp, en ik zou willen vragen aan iedereen die er moeite mee heeft, kom op wees eens één dag per jaar sympathie voor hen die graag zouden willen zijn zoals wij.

Petra van Laar

Lunteren

Komende zaterdag (5 september 2009) is er weer een Truckersdag (redactie).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie