Turbulent slot bij Lunteren-FC Jeugd

25 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het bekerduel tussen Lunteren en FC Jeugd is dinsdagavond vijf minuten eerder beëindigd dan was voorzien. Twee achteréénvolgende opstootjes waren voor de arbiter voldoende redenen het duel bij een 3-4 tussenstand vroegtijdig af te fluiten.

,,Eerst ging Rick Degenaar voor de doelman van Jeugd staan. Die bewoog met de bal richting Rick, die zich theatraal liet vallen. Vervolgens werd de bal uitgetrapt, en gaf ik Ali Öztürk een goede zet. Vervolgens ging iedereen bij FC Jeugd over de rooie en ontstond er een opstootje. Geslagen of zo werd er niet. Maar de scheidsrechter besloot wel vroegtijdig af te fluiten'', luidde de uitleg van Gert Jan Bloemendal. Bij FC Jeugd was niemand bereikbaar voor een reactie.

Op het moment van staken was het 3-4 in het voordeel van FC Jeugd. ,,Als grap had onze trainer aangegeven er direct op te gaan, in verband met de ramadan van de tegenstander. Maar het leek wel of wij juist niet hadden gegeten en gedronken'', aldus Bloemendal. Via een mooi doelpunt van Öztürk kwam Jeugd op voorsprong. Een fout van de nerveuze doelman Gerbert van Veldhuizen zorgde voor de 0-2. Dennis van den Bunt stelde Ruben van den Fliert in staat de 1-2 aan te tekenen. FC Jeugd liep vervolgens weer uit naar 1-4. De twee tegendoelpunten van Van den Bunt mochten niet meer baten. ,,Ons spel was dramatisch'', stelde Bloemendal klip en klaar.

Daarmee is FC Jeugd na twee bekerduels nog in het bezit van het maximaal haalbare punten. Dat geldt wat betreft de Edese vertegenwoordigers ook voor Blauw Geel'55 en Bennekom 2. Na een goede eerste helft en een wat mindere tweede periode, mede door het harde spel van Lienden, won de Edese ploeg met 2-4 van de zaterdagtak. Frank van de Wagen, Berry van den Brandhof 2x en Gauthier Mulala waren de schutters.

Lichtpuntje

Bennekom 2 bezorgde via Jureno Augusta 2x, Gill Correia, Johan van den Berg, Jorg van de Peppel en Bas van Eck Edesche Boys de derde grote nederlaag op rij. ,,Het lichtpuntje was het eerste half uur'', had trainer Etiënne Jansen gezien. ,,Feit is dat zulke nederlagen de ploeg psychisch geen goed doen.''

Wat betreft de overige Edese ploegen, heeft Advendo ook nog goede kansen op de volgende bekerronde. Een niet al te beste wedstrijd bij Zeewolde werd na een doelpunt van Jaap van Doorn met 1-1 af gesloten. In deze poule is Ede/Victoria al uitgeschakeld. Tegen De Kieviten werd het 1-2. ,,De winnende goal viel toen wij na een rode kaart voor Jamal Voois met tien man speelden'', had Frans van Beek gezien. ,,We hadden meer verdiend. Over het spel en de inzet was ik tevreden.'' Ky Yong Chen miste nog een strafschop, en Arno Bouma scoorde het Edese doelpunt.

Maatje

Na de winst in de eerste bekerwedstrijd, moest Fortissimo het onderspit delven tegen Veensche Boys. ,,Goed gespeeld, maar zij waren een maatje te groot'', zei Piet Konings. De treffer van Jamal Bendadi was niet voldoende: 1-3.

Van de resterende Edese buitendorpen was alleen Otterlo succesvol. Via Niels Blotenburg 2x, Laurens Foekens 2x en Jannes Prins werd het 5-1 tegen Veluwezoom. Harskamp ondervond dat De Glind een grote concurrent gaat worden in de komende competitie. SDS'55 ging geflatteerd ten onder tegen ONA'53.

Zie verder de uitslagen, standen en programma's.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie