Sportservice Ede huldigt kampioenen

25 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Sportservice Ede heeft afgelopen zaterdag, op een bomvol Museumplein, bekendgemaakt welke topsporters en topsporttalenten uit de eigen gemeente de felbegeerde sporttitels in de wacht hebben gesleept.

's Middags was het centrum van Ede het toneel van verschillende sportdemonstraties en clinics. De straten kleurden oranje door de ballonnen die door Sportservice Ede werden uitgedeeld. Meegeholpen door het mooie weer lieten bezoekers van het centrum zich verleiden om mee te doen met Zumba, het leren slaan van een golfbal, hoogspringen en kogelstoten, korfbal, streetsurfen of een rondje op de schaatsbaan.

In de Heideoptocht, aan het begin van de avond, vormden alle genomineerde sporters voor de sporttitels, een sportieve en oranje stoet die van het publiek langs de route vaak applaus kon ontvangen. Na de optocht arriveerden alle genomineerden op het Museumplein. Dat was al behoorlijk vol voordat de sporters aankwamen. Toen deze voor het podium stonden was er bijna geen doorkomen meer aan.

Burgmeester van der Knaap maakte de prijswinnaars bekend. De jongens C1 van de Mixed Hockeyclub en de 69-jarige alpinist Piet Wintermans kregen een speciale vermelding vanwege hun bijzondere prestaties. Bij het sporttalent meisjes werd judoka Babette van Aggelen tot winnaar uitgeroepen.

Wielrenner en veldrijder Koen Weijers wist de titel talent jongens in de wacht te slepen. De sportprijs voor mensen met een beperking ging naar het rolstoeldanspaar Nel en Henk van de Vegte. Schermster Caroline Gevaert werd tot sportvrouw verkozen en dressuurrijder Edward Gal tot sportman. De publieksprijs ging naar karateka Issam Boulahijan. Sportploeg van het seizoen 2008-2009 tot slot werd Dames 1 van Polar Bears.

Een flink aantal winnaars moest door sportverplichtingen elders verstek laten gaan. Desondanks lijkt het gekozen moment van de kampioenenparade, de eerste zaterdag van de Heideweek, voor de presentatie van de topsporters aan een breed publiek een schot in de roos. De mensenmassa op het Museumplein sprak wat dat betreft boekdelen. Sportservice Ede zal dan ook zeker met de stichting Heideweek in overleg gaan hoe volgend jaar de sport nog nadrukkelijker in beeld kan komen tijdens de Heideweek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie