Groot feest bij opening Heideweek (met video)

26 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Eén groot feest, dat was de opening van de Heideweek. Vrijdagavond ging het publiek in De Kuil volledig uit z'n dak met optredens van Nick & Simon, Elize, Johan en One Two Trio. Met name die laatste groep kon rekenen op veel enthousiasme, heel veel enthousiasme...

Het moet voor Elize geen makkelijke opgave zijn geweest, als eerste van de grote namen het podium op. Haar eerste nummers werden vooral meegezongen door haar jongere fans, maar daarna kwam ook het oudere deel van de toeschouwers los. Het afsluitende 'Hot stuff' bracht al velen aan het dansen. Zanger Johan profiteerde daarvan. Hij kreeg vanaf de eerste seconde de handen op elkaar en zijn eerste, eigen single, waarvan Ede de primeur kreeg, kon rekenen op veel positieve reacties.

Maar hoe gezellig het ook was bij Johan, bij One Two Trio ging het echt los... Van slaapliedjes tot ochtendgymnastiek voor ouders, iedereen deed vrolijk mee. De jongeren kennen de nummers als hits van tegenwoordig, de ouderen feesten mee op muziek die zij als klein kind ook al zongen. Van 'Klein zigeunermeisje' tot 'Flipper'. De drie mannen hadden met enige regelmaat de lachers op hun hand en kregen dan ook de toeschouwers zonder problemen in een 'stilstaande polonaise'.

Wie ook op veel enthousiasme van de toeschouwers kon rekenen, was Seppe... ,,Dat kleine blonde jochie daar", zo werd hij eerst nog genoemd door de mannen van One Two Trio en voor hij het goed en wel besefte, stond hij op het podium de 'Chi chi wa' te dansen.

En toen was het tijd voor Nick & Simon... Menig vrouwelijke fan wist niet hoe snel zij zich een baan naar voren moest wanen om zo dicht mogelijk bij de Volendamse zangers te komen. Om samen met de mannen uit volle borst mee te zingen met hits als 'De soldaat', 'Vandaag', 'Kijk maar omhoog', 'Lippen op de mijne' en natuurlijk 'Rosanne', die als toegift uit de bus kwam.

Hoe gezellig en feestelijk alles ook was, er was wel een kleine domper op de feestvreugde. Tijdens de show van Irene viel een trompettist van het podium af. De onfortuinlijke muzikant werd per brancard afgevoerd. Gelukkig bleek het mee te vallen en kon de vrouw na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie