'Slimme verlichting' op N781 tussen Wageningen en Ede

27 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

WAGENINGEN - De provincie Gelderland start op maandag 7 september met het ombouwen van de openbare verlichting naar nieuwe 'slimme' verlichting op de N781 Dr. W. Dreeslaan en Mansholtlaan tussen Ede en Wageningen.

De verlichting past het lichtniveau aan aan de hoeveelheid verkeer en levert zo een energiebesparing van zo'n 40 procent op. In totaal worden 325 armaturen aangepast. De werkzaamheden zijn 18 september klaar.

Verkeersmaatregelen

Het werk wordt zodanig uitgevoerd dat er weinig of geen verkeershinder is. Er wordt één rijstrook afgezet voor het verkeer. Buiten de spitsuren worden de rotonde, kruispunten en brug bij de A12 aangepakt.

Energiebesparing

De provincie is de wegbeheerder van de provinciale wegen met zo'n 14.000 lichtmasten. Deze lichtmasten moeten steeds energiezuiniger worden om bij te dragen aan een klimaatneutraal Gelderland. De 'slimme' verlichtingssystemen leveren al gauw een besparing op van 40 procent energie. De komende jaren worden de verlichtingssystemen langs de provinciale wegen stelselmatig aangepakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie