Brandweer wijst studenten op brand(on)veiligheid

27 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Nu er vele nieuwe studenten in Ede voor het eerst op kamers gaan, vindt de brandweer het tijd voor een campagne om de brandveiligheid in studentenhuizen te verbeteren. De informatiefolder 'Zeg Nooit Nooit! Brand kan ook jou overkomen!' geeft de studenten tips om de brandveiligheid in de studentenwoning te verhogen.

De brandweerkorpsen van Ede, Wageningen, Arnhem en Rheden doen mee aan het project. Zij hebben veel te maken met kamerbewoning. De brandweer controleert in opdracht van de gemeente de panden op brandveiligheid. Daarnaast heeft ook de huurbaas de verantwoordelijkheid om voor een brandveilige onderkomen te zorgen. Maar ook de studenten kunnen voorzorgsmaatregelen nemen, zoals het niet 'rommelen' met elektrische installaties, geen gangen en trappen blokkeren met fietsen, stoelen of andere troep, de brandmelders laten hangen en zorgen dat deze werken, brandblussers vrij houden om te gebruiken enzovoorts.

De campagne richt zich specifiek op het hoger onderwijs. De brandweer heeft dan ook op de gemeenten en studenten toegesneden folders laten maken. Deze is tweetalig omdat alle opleidingen steeds meer buitenlandse studenten hebben. 'Never say never! Fire can happen to anyone!"

Studenten kunnen op de nieuwe site www.ZegNooitNooit.Info informatie inwinnen. Hier kunnen zij ook inloggen om een korte vragenlijst over brandveiligheid van hun leefomgeving in te vullen. Daarbij kunnen zij een praktische prijs winnen.

Bij foto: De folder die onder (nieuwe) studenten wordt verspreid.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie