Bennekom 2 en Blauw Geel'55 verder in beker

29 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bennekom 2 en Blauw Geel'55 hebben zich zaterdag geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Advendo'57 is ook zo goed als verzekerd van nog een bekerwedstrijd. Met uitzondering van de hoofdmacht van Bennekom, dat dinsdagavond nog in actie komt, zijn de andere Edese verenigingen uitgeschakeld.

Blauw Geel'55 moest er in Wijchen nog behoorlijk aan trekken tegen AWC, wat uitkomt in de tweede klasse zondag. Al vroeg was de equipe van Martin Laamers door een vrije trap op achterstand gekomen. De Edenaren waren weliswaar de betere ploeg, maar verzuimden de kansen te benutten. Totdat Simon Kooiman na een uur spelen de bal, niet voor de eerste keer overigens, van afstand in de kruising mikte:1-1.

In de slotfase drukte AWC nog behoorlijk op het Edese doel. Maar de jonge Melvin Gerritsen, vervanger van de zieke Erik Hageman, wist met twee reddingen het gelijkspel veilig te stellen. Op basis van het doelsaldo gaat Blauw Geel nu verder.

De reserves van Bennekom hadden geen kind aan SKV. Met 7-1 werd de zaterdagderdeklasser terug naar Wageningen gestuurd. Wouter Meijs 3x, Gill Correira 3x en Johan van den Berg zorgden voor de doelpunten. Met de volle winst uit drie duels, en een doelsaldo van 15-2 plaatste Bennekom zich overtuigend voor de volgende ronde.

Advendo'57 mag vrijwel ook zeker in de koeler voor de loting. Theoretisch kan Zeewolde nog langszij komen. Maar met de 0-9 zege bij De Kieviten deden de Ederveners goede zaken voor het doelsaldo.

De 'tien' bleef net uit. Maar ook met negen treffers bleek dat Advendo'57 weinig tegenstand had van de ploeg uit Voorthuizen, die uitkomt in de vierde klasse. Voor de rust resulteerden twee benutte strafschoppen van Gert Jan Veldhuizen en een doelpunt van Jaap van Doorn in een 0-3 ruststand. Voor trainer Henry Kalk een geruststellende stand om direct drie keer te wisselen. Toen een speler van De Kieviten ook nog eens met rood van het veld moest, was het hek helemaal van de dam. Via twee keer Renco van Egdom, drie keer Mark Jansen en Bernard van Vliet werd het uiteindelijk 0-9.

Ramadan

In het onderlinge duel moesten FC Jeugd en De Glind uitmaken wie verder zou mogen bekeren. Halverwege leken de Edenaren goed op weg. Door doelpunten van Ali Öztürk, Kamal Kandemir en Murat Sariusta was er een 3-2 voorsprong. ,,Wij hadden toen veel meer kansen moeten benutten'', vond trainer Henk Sanders. ,,In de tweede helft vloeide door de ramadan de krachten weg. Natuurlijk hadden we willen winnen. Maar een ramp is het zeker niet. Ik zag de wedstrijd toch vooral als voorbereiding op de competitie.''

Fortissimo lijkt helemaal klaar voor de confrontatie van volgende week tegen Edesche Boys. In Ermelo werd bij de zaterdagderdeklasser EFC'58 knap met 1-2 gewonnen. Het winnende doelpunt van Robert Rutjes viel in extra tijd uit een mooie vrije trap. Rutjes had een kwartier daarvoor ook al de 1-1 voor zijn rekening genomen.

Otterlo kreeg bij DUNO D. met 6-0 een pak slaag. ,,Het was superslecht. We moeten ons gewoon schamen'', stelde Arthur van veldhuizen klip en klaar. ,,Door belachelijke fouten stonden we al na twintig minuten op een 3-0 achterstand.''

,,In de tweede helft kregen we vijf, zes kansen om er nog een wedstrijd van te maken. We weten uit ervaring dat het kan. Maar tekenend was dat er niet één in ging. De oorzaken voor het falen weet ik niet. De heideweek is zeker geen excuus. We moeten dit maar snel vergeten.''

Voormalig trainer Danny Huytink was met SDVB 2 te sterk voor SDS. ,,Dat is gewoon een hele goede ploeg'', had de huidige oefenmeester Eddy Morren gezien. Daarbij moet ik zeggen dat wij niet sterk speelden. De drie tegendoelpunten waren allemaal persoonlijke fouten. De eerste twee ontstonden omdat door het midden werd uitverdedigd. Hoewel ik er voor gewaarschuwd had, profiteerden hun snelle spelers daarvan.''

Via een strafschop bracht Jos van Harten de stand terug naar 1-2. Maar een blunder van de doelman betekende de 1-3. ,,Hoewel we nog niet compleet zijn, heb ik alle vertrouwen in de start volgende week bij Wageningen'', keek Morren voor uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie