Supermarkt Hoogvliet in Ede gesloten door brand (update)

29 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij Supermarkt Hoogvliet aan de Telefoonweg is veel schade ontstaan door de brand die zaterdag woedde in het magazijn. ,,Alles zit onder het roet of is gesmolten. Zelfs de kassa's en aanverwante apparatuur heeft veel schade opgelopen", zegt een woordvoerder van de supermarkt. Momenteel is men de schade aan het inventariseren. Het is nog niet duidelijk hoe hoog het schadebedrag is. De zaak heeft voorlopig haar deuren gesloten. De sluiting gaat zeker enkele weken duren, maar de woordvoerder kan niet zeggen wanneer de Edese vestiging weer open gaat.

De brand woedde afgelopen zaterdag om 5.30 uur en ontstond in de meterkast. Het kleine brandje zorgde voor veel onrust. Omdat de situatie ter plaatse ,,wat onoverzichtelijk" was, besloot de brandweer uit voorzorg de brand op te schalen naar middelbrand om zo wat meer mankracht ter plaatse te krijgen.

Ook werden de woningen boven Hoogvliet ontruimd. ,,Maar het viel uiteindelijk wel mee. Eenmaal binnen bleek het om een klein brandje in het magazijn te gaan", lichtte een woordvoerder van de brandweer toe. De brand was dan ook snel onder controle. Wel was nog enige tijd nodig om de rookontwikkeling te bestrijden. ,,Dat was het grootste probleem, niet de brand zelf."

Hoogvliet heeft vandaag alle levensmiddelen uit het gehavende pand verwijderd. De conserven zijn naar een opkoper gegaan die de spullen schoonmaakt. De verse producten worden vernietigd. De woordvoerder van Hoogvliet zegt dat het zeker is dat de supermarkt aan de Telefoon weer open zal gaan. Er wordt niet gewacht op verhuizing naar het nieuwe onderkomen op het Gelriaterrein bij de Halte. ,,De bouw van de nieuwe supermarkt in pas over twee jaar klaar."

De klanten worden voorlopig doorverwezen naar de Hoogvliet in Veenendaal op de Kerkewijk 31, op de Leinweberstraat 6 en naar het filiaal in Wageningen op de Arc 3.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie