SP opent aanval op Food Valley rond wielerklassieker

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

VEENENDAAL - De fractie van de SP in Veenendaal heeft de aanval op Food Valley geopend. De wielerklassieker die ooit Veenendaal-Veenendaal heette, blijkt volgens de SP een belangrijke achilleshiel, nu de gemeentes Ede en Rhenen niet meer aan de Dutch Food Valley Classic mee wensen te betalen. Hierover stelt de partij vragen aan het college.

Fractievoorzitter Jan Breur ziet hierin aanleiding om de wielerklassieker haar oude naam terug te geven. ,,Als twee belangrijke Food Valley-partners zich terugtrekken is er geen aanleiding meer om de klassieker naar Food Valley te noemen. Eigenlijk is er voor de wielerklassieker maar één juiste naam: Veenendaal-Veenendaal!”

De reden dat beide gemeentes de rug hebben gekeerd naar de wielerklassieker is dat zij hierin onvoldoende geprofileerd worden. Krokodillentranen, vindt de SP. Breur: ,,Toen Veenendaal-Veenendaal werd omgedoopt in de Dutch Food Valley Classic is er maar één gemeente die er qua profilering op achteruit is gegaan; Veenendaal. Maar wij hebben wel altijd trouw betaald!”

Maar er schuilt meer achter de vragen dan nostalgie en Veens chauvinisme. In het terugtrekken van Ede en Rhenen uit de wielerklassieker ziet de SP de ware aard van Food Valley: gemeenten die niet echt willen samenwerken, vooral van elkaar willen profiteren. ,,En zo werkt het dus niet,” aldus Breur, ,,in een goed huwelijk is het geven en nemen. Als je elkaar het licht in de ogen niet gunt, is het gauw afgelopen.”

De vragen van de SP zijn integraal na te lezen op veenendaal.sp.nl/weblog

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie