‘Ik ga mijn naam eer aan doen’

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

Voordat de nieuwe Heidehoogheden konden worden ingehuldigd, moest er natuurlijk eerst afscheid worden genomen van Linda Peelen (Calluna 53) en Silvia Schot (Erica 34). Het tweetal had een onvergetelijk jaar achter de rug, zo viel uit hun reactie op te tekenen. Het was allemaal snel voorbij gegaan, vond Linda. ,,Wat heb ik genoten, wat was het geweldig en wat was het mooi om dit mee te mogen maken. Het afgelopen jaar heb ik zoveel gezien, zoveel gedaan en zoveel geleerd.”

Kroning Francis en Marleen in Buitenzorg EDE - Francis van Straalen (32) en Marleen Schuurman (20) gaan sinds maandagavond als Calluna 54 en Erica 35 door het leven. Zeker burgemeester Cees van der Knaap is blij met hun benoeming. ,,Jullie nemen mij veel werkzaamheden uit handen. Af en toe is men zelfs teleurgesteld als ik verschijn,” aldus de Edese burgervader. ,,Ik ga mijn naam eer aan doen, ik zal gaan stralen,” weet de nieuwe Calluna zo zeker als twee keer twee vier is.

door Jan de Boer

Ook Silvia had alleen maar lovende woorden. ,,Het was echt onvoorstelbaar. Het leukste van al de activiteiten was wel dat iedereen zo enthousiast was.” Heideweekvoorzitter Rein Kreeft, die nog één ‘heidejaar’ voor de boeg heeft en wiens opvolger binnenkort bekend wordt gemaakt, had alleen maar hulde voor de aftredende Heidehoogheden, ,,Jullie waren echte toppers. We hebben geen dag spijt gehad van jullie uitverkiezing.” ‘De koningin is dood, lang leve de nieuwe koningin’. Zo erg is het gelukkig niet in Ede, maar natuurlijk was er wel een wisseling van de wacht. Nadat de kroon, de ketting en de sjerp waren ingeleverd, was het de tijd voor de troonwisseling. Voordat het zo ver was, kregen Linda en Silvia nog wel de traditionele gouden heidetak uitgereikt. Op het zwijn, het cadeau van Cees van der Knaap, moet het tweetal even wachten. Wel zat er voor hen en Willy Kruithof, hun steun en toeverlaat, nog wel een luchtfotoboek van Ede in het vat. Francis van Straalen en Marleen Schuurman hebben er veel zin in. De nieuwe Calluna werkt als assistent sales support bij Heinz Wijko in Zeist. Van Straalen is geboren in Kesteren en woont al een jaar of dertig in Ede. Het begon bij de kroningsavond in grand café Buitenzorg een beetje tot haar door te dringen, dat zij nu echt de Heidekoningin is. Zij had niet verwacht Calluna 54 te worden, zei Francis. ,,Het is een enorme eer hier te mogen staan.” Anderen hadden haar opgegeven om mee te doen aan de ‘heidekoningincompetitie’. ,,Toen ik in mei in Duitsland was, hoorde dat ik was uitverkoren. Ik hou van eerlijkheid. Dat staat bovenaan. What you see is what you get. Ik ga mij niet anders voordoen dan dat ik ben.”

,,Ik ben zeer vereerd hier te mogen staan,” vertelde Marleen Schuurman of te wel Erica 35. De20-jarige is geboren en getogen in Ede en studeert verpleegkunde aan de Christelijke Hogeschool Ede. ,,Ik ben derdejaars.” Samen met Francis gaat Marleen er iets moois van maken. ,,Het klikt vanaf het begin tussen ons. We zullen jullie versteld doen staan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie