Klucht over het bord van ECC

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

Waar maakt men zich toch druk over, zal menigeen denken. De mensen tijdens de oecumenische dienst snapten er weinig van toen Van der Knaap over de ECC sprak. Zij dachten dat hij het over de ETC (Edese Tennis Club) had. Het bord in het openluchttheater mag er gewoon staan. Daarover kan geen discussie bestaan. In het erfpachtcontract van eigenaar ECC aan erfpachter gemeente Ede heeft de ECC dat bedongen.

Bredero had het zo niet kunnen bedenken EDE - Analoog aan het boek van Bredero ‘de klucht van de koe’ kan de commotie over een bord van de Edese Commerciële Club (ECC) in het openluchttheater nu al ‘de klucht van het bord’ worden genoemd. Iedereen heeft er een mening over. Burgemeester Cees van der Knaap gooide tijdens de oecumenische dienst extra olie op het vuur door publiekelijk te zeggen dat ook hij het bord niet mooi vindt. Voor Henk van Voorst, één van de mannen die evenementen regelt in het theater, zelfs de aanleiding om te stoppen. Tenminste als het bord niet verdwijnt.

door Jan de Boer

Henk van Voorst, voorzitter van showband Irene en de Stichting Nationale Feestdagen, ergerde zich al een tijd aan het bord. Zo erg zelfs dat hij het bord zonder de toestemming van de ECC verwijderde. Iets waar men weer bij de ECC niet bepaald blij mee was. Er werd besloten om een nieuw bord te laten maken. Een ontwerp van Daan Overeem, de persoon met wie Henk van Voorst de evenementen in het openluchttheater organiseert, vond iedereen het mooist. Omdat dit bord te duur was, werd er gekozen voor het (goedkopere) bord of te wel het bord dat nu in het open luchttheater ‘bewonderd’ kan worden.

Bij de ECC is men volgens voorzitter Palko Benedek niet van plan het bord weg te halen. Henk van Voorst wil daardoor vertrekken zegt hij desgevraagd. ,,Gelukkig maken veel mensen zich nu druk over het bord,’’ stelt Van Voorst, die daarmee hoopt dat het bord gauw verdwijnt. ,,Als het bord niet weg gaat, stop ik er mee, ja. Anders blijf ik met Daan gewoon de programmering doen.”

Daan Overeem is overigens niet van plan om op te stappen. ,,Laat het duidelijk zijn, dat ik ook vind dat het bord niet past in een rijksmonument.” Als het aan Overeem ligt maken de bestuurders zich druk over de financiële mogelijkheden om er wat van te maken in Openluchttheater. Iets waar wethouder Evert van Milligen nu mee bezig schijnt te zijn.

Op dit moment lijkt bijna iedere bestuurder op het gemeentehuis zich te bemoeien met het ECC-bord. De wethouders Roel Kremers, Evert van Milligen en Simon van de Pol hebben al een poging gewaagd om het bord naar de eeuwige jachtvelden te voeren. Ook burgemeester Cees van der Knaap heeft er een duidelijke mening over. ,,Het bord moet in goed overleg met de ECC weg,” zegt hij onomwonden.

Benedek begrijpt niet dat het bord zonder overleg met het ECC-bestuur is weggehaald. ,,Drie jaar geleden is al besloten het bord te laten staan. Er is nooit commentaar op het bord geweest. Nadat het bord weg was en wij hetzelfde bord hebben teruggezet, verbaast opeens iedereen zich over het bord waar niemand last van heeft. Aan een mooier en duurder bord wilde men niet mee betalen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie