Goede start Blauw Geel '55

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel '55 is de competitie goed begonnen. Qua veldspel waren de Edenaren niet echt beter dan Hierden. Wel in het creëren van de kansen. Als de equipe van trainer Martin Laamers de helft van de kansen had benut was het 1-4 geworden. Nu werd het 'maar' 1-2. Iets waarover men overigens in het Edese kamp niet ontevreden was. De eerste drie punten zijn binnen.

Bij Blauw Geel stond Berry van de Brandhof na een jaartje TEC weer in de basis. Doelman Eric Hageman werd vervangen door de 18-jarige Melvin Gerritsen, die goed voor de dag kwam. Hageman was ziek geweest en had op zaterdag een bruiloft. In de eerste helft verzuimde Sabri Yöni al vlot te scoren. Na zes minuten was het wel raak door een vrije schop met een krul van Kooiman.

Ook in de tweede helft scoorde Blauw Geel al weer vlot door een kopbal van Van de Brandhof, die in de Betuwe het doelpunten maken niet heeft verleerd. Ook na de aansluitingstreffer kwam de voorsprong van de Blauwgelers niet in gevaar. Frank van de Wagen, Yöni en Van de Brandhof misten dotten van kansen.

Doelpunten: Simon Kooiman 0-1, Berry van de Brandhof 0-2, Dennis van Scherpenzeel 1-2.