Edesche Boys verslaat Fortissimo in derby

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het lag niet in de lijn der verwachtingen maar zo blijkt maar weer dat een slechte voorbereiding niet altijd een slechte seizoensstart hoeft te betekenen. Edesche Boys werkte een erg slecht bekerprogramma af waar Fortissimo goede resultaten boekte. In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen stonden de twee Edese ploegen tegenover elkaar. De oudste won, vooral op werklust, met 0-2.

door Boy Imminck

Voor de wedstrijd kampte Fortissimo al met een eerste tegenslag. Rappe aanvallers Kamal en Jamal Bendadi kwamen te laat en werden door nieuwe trainer Marco Rou daarvoor naar de bank verwezen. Rou koos daarom voor een balvastere voorhoede, iets wat er in de eerste helft nauwelijks uit kwam. Slordigheden over en weer zorgden er voor dat er slechts drie kansen te noteren vielen. Fortissimo kreeg de beste. Uit een vrije trap van Jeffrey Krijbolder kopte Jaap Wijnman over.

Jansen

In de tweede helft zag het publiek aan de Hoekelumse Eng geen betere wedstrijd. Met de broers Bendadi inmiddels in de ploeg werd de thuisploeg wel gevaarlijker. Schoten van Kamal Bendadi en een kans voor Jaap Wijnman brachten Edesche Boys-doelman Rudi Möller niet van zijn stuk. De wedstrijd leek dood te bloeden en in een saaie 0-0 te gaan eindigen totdat Stefan Jansen weggestuurd werd. De aanvaller van Edesche Boys speelden jarenlang bij Fortissimo in de jeugd en in het eerste en knalde de sluipende pass vanuit het middenveld keihard tegen het net: 0-1 Edesche Boys. Jansen klom hoog in het hekwerk om zijn feestje te vieren met de supporters van Edesche Boys. ,,Ik heb lang bij Fortissimo gespeeld en ik draag de club een warm hart toe. Maar op dit moment ben ik meer een 'Boys-man'", aldus Jansen over zijn vreugde-uitbarsting.

In de laatste fase van de wedstrijd kon Fortissimo geen vuist meer maken. Doelman Jeroen van Rooijen viel geblesseerd uit en omdat de thuisploeg al drie keer had gewisseld kwam verdediger Marcel Ribbens op goal te staan. Micheal van Leur viel even later ook met een blessure weg waardoor Fortissimo de slotfase met negen man moest uitspelen. Jamal Hamdaoui van Edesche Boys vond de ruimte tussen de verdedigers van Fortissimo en knalde zijn ploeg in blessuretijd naar de 0-2 overwinning.

Krampachtig

,,Het was erg slap van onze kant", vond Fortissimo-speler Mike de Wit. ,,Het is de eerste wedstrijd in een nieuwe competitie en dan gelijk tegen Edesche Boys. Er zat wel spanning op, we voetbalden krampachtig. Het is natuurlijk extra pijnlijk als je thuis tegen een Edese club verliest. Ondanks alle positieve dingen in de voorbereiding, een in mijn ogen goede nieuwe trainer, weten we nu gelijk waar we staan", aldus De Wit. Stefan Jansen van Edesche Boys prees de hele ploeg die rivaal Fortissimo had verslagen. ,,Er is hard gewerkt, daar hebben we op gewonnen. Als het moet kunnen we goed voetballen, maar nu daarbij dus ook hard werken. Ik vind het een terechte overwinning, we maken de kansen af, Fortissimo kreeg ze nauwelijks."