FC Jeugd niet uit balans te krijgen

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,DSZ was een fysieke tegenstander die veel overtredingen maakte. De scheidsrechter nam ons daartegen, in mijn visie, te weinig in bescherming. Toch lieten we ons niet gek maken, een groot compliment aan de ploeg", was het commentaar van nieuwe trainer Henk Sanders van FC Jeugd. De oefenmeester stapte in zijn eerste competitiewedstrijd met een 1-3 zege van het veld af.

Murat Sariusta bracht FC Jeugd al snel op een 0-1 voorsprong in Boven-Leeuwen. Na de gelijkmaker leek de wedstrijd te gaan kantelen, niets bleek minder waar. Routinier Ali Öztürk bracht de stand op 1-2 in het voordeel van FC Jeugd. De bezoekers uit Ede hielden het spannend tot vijf minuten voor tijd. Murat Özkaya zorgde voor blijdschap voor FC Jeugd: 1-3.

,,Petje af voor deze prestatie. Het collectief stond goed te voetballen en liet zich niet van de wijs brengen. Daarmee komt dat de individuele klasse, die er bij veel spelers is, er uit kwam. Ik kan ze één voor één complimenten maken. Als we deze ploeg bij elkaar kunnen houden en er zijn niet te veel blessures en schorsingen dan zijn we een promotiekandidaat", aldus trainer Henk Sanders van de ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de vierde klasse.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie