Advendo komt net tekort tegen Veensche Boys

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Advendo '57 speelde niet slecht tegen Veensche Boys, dat zo snel als mogelijk weer terug wil naar de eerste klasse. Bij de rust stond het 1-2 voor de bezoekers. Daarna kon het alle kanten op. Of 1-3 of 2-2. Het bleef 1-2.

Voor de boys redde doelman Joerie Epskamp zijn club door in de slotfase twee keer kordaat op te treden bij schoten van Jarco van den Dikkenberg. Doordat Advendo in de bekercompetitie tegen sterkere tegenstanders goed voor de dag kwam, had trainer Henry Kalk, die van tevoren goed was geïnformeerd over de sterkte van Veensche Boys, alle vertrouwen in een goede afloop. Bij de Ederveners debuteerden de van de A1 overgekomen Dick ten Ham en Mark Jansen in de basis.

Al na elf minuten hikte Advendo tegen een achterstand aan. Doelman Michael van Ruiswijk was kansloos op de vrije trap. Bij de thuisclub gingen de kopjes niet naar beneden. De ruggen werden gerecht. En al vlot werd een hoekschop van Gert Jan Veldhuizen keurig benut. Nog voor de pauze stond Veensche Boys met 1-2 voor.

In de tweede helft kon het alle kanten op. De stand wijzigde niet meer.

Doelpunten: Erik Kool 0-1, Henri van den Dikkenberg 1-1, Wesley Lens 1-2.