G-atletiek weer van start bij Climax

7 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Ook dit schooljaar volgen elke donderdagmiddag een aantal jongeren met een verstandelijke beperking een atletiektraining bij Climax. Na zes weken zomervakantie zijn ze afgelopen week weer met veel enthousiasme begonnen!

Vorig jaar is de Edese atletiekvereniging deze tak van atletiek begonnen met een klein gemotiveerd groepje jongeren van De Toekomst, een school voor het voortgezet speciaal onderwijs. In de loop van het jaar is de groep uitgebreid met jongeren die bij Karakter, een kinder- en jeugdpsychiatrisch ziekenhuis, worden behandeld.

Op dit moment bestaat de trainingsgroep uit ongeveer 13 atleten, die iedere donderdagmiddag na een lange schooldag nog zeer gemotiveerd naar de atletiekaccommodatie van Climax komen. Na een warming-up voor de gehele groep, wordt de groep in tweeën gesplitst. De atleten kiezen er dan voor om óf te gaan hardlopen, óf om een technisch onderdeel te gaan trainen, zoals bijvoorbeeld hoog- en verspringen, speerwerpen, sprinten of balwerpen. Verspringen is voor bijna alle atleten het favoriete onderdeel.

Na 6 weken zomervakantie zijn ze afgelopen week weer met veel enthousiasme begonnen. Door de vakantie is bij sommige atleten de conditie even iets minder, hetgeen een extra reden is om weer goed te trainen en uiteindelijk te proberen om je eigen records te verbreken.

Voor meer informatie over de G-atletiek weten, kunt u contact opnemen met Paul Bolks, trainer van het G-team, e-mail paulbolks@hotmail.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie