Lunters Daagje Peerdsturen voor het eerst onder hippische vleugels

7 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het jaarlijks terugkerend Lunters Daagje Peerdsturen vindt zaterdag 12 september plaats. Deze menwedstrijd wordt gehouden in en rondom de directe omgeving van de zandafgraving bij de Goudsberg te Lunteren. Dit jaar wordt deze menwedstrijd voor de eerste maal verreden onder de hippische vleugels van de medio juli dit jaar opgerichte Stichting Peerdsturen.

De oprichting van deze Stichting Peerdsturen is een gevolg van de jarenlange inzet van een enthousiast team mensen uit Lunteren en omgeving die de mensport een warm hart toedragen. De recentelijk overleden Cees van Wijngaarden was de oprichter, de stuwende kracht en het gezicht van het Lunters Daagje Peerdsturen.

Ook nu weer kunnen deelnemers en toeschouwers genieten van een samengestelde menwedstrijd. De onderdelen van deze menwedstrijd zijn een ongeveer tien kilometer wegparcours in de uitgestrekte Lunterse bossen, gevolgd door een dressuurproef, de vaardigheid en tenslotte de hindernissen. De start van het wegparcours vindt vanaf 08.00 uur plaats op het hoofdterrein.

Voorafgaande hiervan worden de paarden en pony's aan een veterinaire controle onderworpen. Ongeveer 09.00 uur komen de eerste aanspanningen terug op het hoofdterrein, waarna zij de dressuurproef en de vaardigheid rijden. Vanaf 10.00 tot 16.30 uur vindt het laatste onderdeel van deze samengestelde menwedstrijd plaats. Dit onderdeel betekent voor de deelnemers oplopende spanning en is voor de toeschouwers een prachtige gelegenheid om de aanspanningen van dichtbij in volle actie te zien.

Alle aanspanningen sluiten namelijk de wedstrijd af door het rijden van een zestal verschillende hindernissen. De wedstrijdbeoordeling hiervan is op basis van getoond inzicht en paardvriendelijke menkunst, waarbij ook de gereden tijd een niet onbelangrijke factor is. Vanuit het coördinatie punt op het hoofdterrein zijn meerdere hindernissen zichtbaar, waaronder de spectaculaire waterpartij (de Rabo-hindernis). Het door de Stichting Peerdsturen ook voor dit jaar vastgestelde maximum aantal inschrijvingen van 75 aanspanningen werd wederom snel gerealiseerd.

De toegang tot de zandafgraving en het parkeren op het terrein is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie