Vrouwen DTS'35 met ruime cijfers langs VVOG

7 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het nieuwe voetbalseizoen voor het eerste vrouwenelftal van DTS’35 werd zaterdag 5 september 2009 in Harderwijk geopend met de ‘Veluwederby’ tegen het altijd lastige VVOG.

DTS’35 moet zich dit seizoen weer opnieuw bewijzen in de eerste klasse B en ging er weer vol tegenaan.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het vooral DTS’35 dat met de scepter zwaaide. Meerdere malen lag de 0-1 op de loer maar de laatste pass was een paar keer net te scherp voor de spitsen en ook de schoten op doel kwamen niet in het net terecht. De thuisploeg kon voor weinig spanning te zorgen bij de Edese verdediging.

Op een enkele corner na was VVOG slechts aan het verdedigen. In de 30e minuut werd Linda Helbling door Yvonne Veldhuizen weggestuurd richting het vijandelijk doel. Hoewel de laatste vrouw van VVOG goed was meegelopen kwam Linda Helbling als sterkste uit de strijd en was ook de keepster te slim af: 0-1. Bij deze ene treffer bleef het de eerste helft hoewel er kansen in overvloed waren om de stand te verdubbelen.

Tijdens de rust is de voormalige kampioensploeg er goed op gewezen door trainster Mien te Selle dat er direct na rust weer vol aan de bak moest worden gegaan want een 0-1 voorsprong kan in enkele minuten om zeep worden geholpen. DTS’35 pakte het de tweede helft weer goed op en heeft niks weggegeven. VVOG wist niet meer waar het zoeken moest.

Vooral de opkomende backs en middenvelders aan de buitenkanten zorgden voor de nodige problemen in de Harderwijkse verdediging. In de 48e minuut werd de stand dan ook terecht verdubbeld en de goal kwam wederom van de voet van Linda Helbling. Een pass op haar van Eveline Zech kon in principe gemakkelijk worden uitverdedigd door de laatste vrouw van VVOG maar zij schampte de bal waardoor Helbling ermee aan de haal kon gaan en goed afrondde: 0-2.

Even later in de 58e minuut speelde mid-mid Lydia Borg een slimme steekpass op de spitsen. Annelies Oomen was als eerste bij de bal en had vrij baan naar de goal. Nadat zij de keepster met een goede schijnbeweging omspeelde tikte zij de 0-3 binnen. Rond de 80e minuut werd Eveline Zech naar de kant gehaald en kwam Anouk van Dorrestein hiervoor in het veld.

De zestienjarige speelster die vorig jaar nog in de derde klasse bij Fortissimo uitkwam speelde zaterdag haar eerste competitiewedstrijd voor DTS’35. Van Dorrestein stond nog geen 5 minuten in het veld en had nog geen bal geraakt of zij scoorde het vierde doelpunt van de wedstrijd. Op een pass van Yvonne van Veldhuizen schoot de benjamin van DTS’35 vanaf rechts hard en hoog in het net: 0-4.

De aanvallers van VVOG hebben in de tweede helft geen enkele noemenswaardige mogelijkheid tot scoren gecreëerd en dus bleef het bij deze 0-4. De arbiter kon geen genoeg krijgen van de wedstrijd en liet na het verstrijken van de 90 minuten nog meerdere minuten doorspelen. VVOG kreeg ver in blessuretijd nog een vrije trap vlak buiten het zestien-metergebied maar ook hiermee kon de eer niet worden gered.