VVD wil parkeren op kazerneterrein bij station

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De fractie van de VVD wil tijdelijk gebruik maken van de parkeerplaatsen bij de kazernes voor automobilisten die dicht bij het station van Ede-Wageningen willen parkeren. De liberale politici zeggen verbaasd te zijn dat het gemeentebestuur koos voor een tiental extra parkeerplaatsen op het parkeerterrein aan de Bennekomseweg en honderdvijftig op een 'groen' terrein achter het Witte Hindepark.

,,De bewoners van de achterliggende Keetmolenwijk, appartementencomplex De Witte Hinde en de ondernemers van de Parkweg zijn teleurgesteld in de communicatie. De VVD-fractie is van mening dat ook de raad onvoldoende is geïnformeerd. De kosten om tijdelijk gebruik te maken van de parkeerplaatsen bij de kazernes zijn in onze opinie lager dan wat het college nu voorstelt'', aldus Dick de Groot van de VVD in Ede. Het raadslid wil daarom weten hoeveel het kost om de parkeerplaatsen bij de Friso- en Mauritskazerne te ontsluiten.

Hij vervolgt: ,,Ook het verhuren van de Maurits- en de Friso-kazerne op korte termijn aan bedrijven lijkt ons een utopie, daar aan deze gebouwen veel gerestaureerd en verbeterd moet worden. Ook zien wij binnen enkele jaren aan de Bennekomse kant van het station een gebrek aan parkeerplaatsen ontstaan doordat de huidige parkeerplaats (Enka-bad) plaats moet maken voor een parkeergarage.''

De Groot denkt dat er over enkele jaren een 'tijdelijke' grote parkeervoorziening moet komen als het station verbouwd gaat worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie