Nieuwe wandelwebsite klompenpaden online

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een nieuwe overzichtelijke website met daarop alle klompenpaden overzichtelijk bij elkaar, is nu online: www.klompenpaden.nl. Landschap Erfgoed Utrecht en Landschapsbeheer Gelderland zijn de ontwikkelaars van klompenpaden en bijbehorende website.

,,Op de site kunt u eenvoudig via Google maps zoeken naar een Klompenpad bij u in de buurt. U vindt er alle praktische informatie zoals de lengte van de wandeling, een kaartje van de route en de verkooppunten van de brochures. Ook kunt u op de website een reactie over een wandeling achterlaten of de reacties van anderen lezen'', aldus Marlies van Loon van Klompenpaden Gelderland.

Inmiddels zijn er al 26 klompenpaden in de provincies Utrecht en Gelderland. De komende jaren worden er nog meer geopend. Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer. Landschap Erfgoed Utrecht en Landschapsbeheer Gelderland brengen, met de klompenpaden, historische voetpaden en daarmee het gebiedseigen karakter van een gebied voor het voetlicht. Zie ook: www.landschaperfgoedutrecht.nl en www.landschapsbeheergelderland.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie