‘Dancing with the BO-stars in Otterlo’

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Al wel bekend is dat het in totaal twee heren en drie dames zijn. Wie die andere vier zijn. Ja, dat is de grote vraag in Otterlo. Henri Zwanenburg van OBK Otterlo wil de namen nog niet kwijt. Bijvoorbeeld de naam van Andries Mijnhardt, de voorzitter van de plaatselijke dorpsvereniging, wordt genoemd en ook die van Eve Sauer, naar het schijnt een begenadigde danseres. Wie het weet, mag het in Otterlo zeggen.

Evert van Milligen één van de vijf BO’ers. OTTERLO - ‘Dancing with the stars’ van muziekvereniging OBK Otterlo houdt de gemoederen in het dorp al danig bezig. En dat vooral omdat er vijf BO’ers (Bekende Otterloërs) aan ‘the contest” meedoen. Intussen is al wel bekend dat wethouder Evert van Milligen één van de BO’ers is die meedoet. Elke zaterdag oefent ‘dancing Evert’ met de andere BO’ ers bij Swingpoint in Ede. Op 7 november wordt in De Waldhoorn bekend wie de danswedstrijd gaat winnen.

door Jan de Boer

De vijf deelnemers weten intussen wel dat - ook bij het dansen met een professionele partner nij Swingpoint - oefening kunst baart. OBK Otterlo houdt de danswedstrijd om wat meer aan de weg te timmeren, vertelt Henri Zwanenburg. ,,Dat doen we ook om meer geld te krijgen, omdat de subsidie van de gemeente is verlaagd. En ook om meer activiteiten voor het dorp te organiseren.”

Het was overigens geen enkel probleem om deelnemers aan ‘Dancing with the stars’ te strikken. Otterloërs houden van dansen, zo lijkt het. OBK Otterlo had vijf kandidaten nodig. Al na zes telefoontjes was dat klusje geklaard. Zwanenburg zelf wil niet kwijt welke BO’ers er in november aan de danswedstrijd meedoen. ,,Door middel van flyers, die we in de eerste week van oktober in het dorp gaan ophangen, maken we bekend wie de deelnemers zijn”, wil hij alleen kwijt.

Tijdens de dansavond in De Waldhoorn zit ook een Bekende Nederlander (BN’er) in de jury. Zwanenburg wil ook niet kwijt wie dat wordt. Als het aan de OBK’er ligt blijf er voorlopig een waas van geheimzinnigheid. ,,De vijf deelnemers oefenen inderdaad bij Swingpoint. Tijdens de wedstrijd zullen zij begeleid worden door de muzikanten van OBK.”

De entree is vijftien euro per persoon. ,,Daarvoor krijg iedereen ook één consumptie. Na de ‘dancing with the stars’ wordt het vrij dansen.” In het begin van de avond wordt er nog een dansshow gegeven. Door de Waldhoorn worden hapjes en drankjes verzorgd. We houden de dansavond voor de eerste keer. We bekijken eerst hoe de reacties zullen zijn. Maar ik ga er van uit dat we ‘dancing’ vaker gaan organiseren. De kaartverkoop loopt al goed.”

Door het enthousiasme van Henri Zwanenburg heeft de in Otterlo wonende wethouder Evert van Milligen zich laten overhalen. Iets waar hij achteraf gezien geen enkele spijt van zegt te hebben. Al enkele weken is hij in training. ,,Eigenlijk kan ik helemaal niet dansen. Maar ik zie toch enige progressie. Dansen vind ik hartstikke leuk om te doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie