‘Schoen is allerbelangrijkste’

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Is het voor een correctieschoen of een schoen voor een zwaardere loper. Het maakt niet uit. Voor iedere loper hebben Mariska en Maarten een schoen. In de winkel zelf is een loopbaan van vijftien meter aangelegd. En daar kunnen analyses gemaakt worden om iedereen aan zijn of haar goede schoen te helpen. ,,Daar hebben we een camerasysteem bij. We maken ook analyse van de voeten. En hebben een sportmedische achtergrond.”

Runnersworld staat klaar voor iedere loper EDE - Runnersworld is een gespecialiseerde winkel voor hardlopers. Ook in Ede, en wel aan de Brouwerstraat 118, is vanaf donderdag 10 september een winkel van Runnersworld gevestigd. Mariska Longhorn en Maarten Frijlink, zelf ook twee fervente hardlopers, hebben er goed om te starten met de nieuwe winkel. ,,Wij staan klaar voor iedere loper.”

,,Runnersworld is voor ons een compleet nieuwe zaak. We komen allebei uit de detailhandel. Daar hebben we franchisers begeleid. We zijn fervente hardlopers. Het hele sportgebeuren en de productkennis hebben we wel.” Het zat het tweetal in het bloed om ook eens een eigen zaak te willen hebben. Dat gaat dus nu gebeuren.

Ze denken hun passie en energie kwijt te kunnen in hun winkel. Runnersworld is gespecialiseerd in wandelen, hardlopen en nordic walking. ,,Dan praat je over schoenen, kleding en accessoires. Alles wat je nodig hebt. En als we het niet hebben, kunnen we het wel krijgen.”

Goed schoeisel is essentieel. ,,De klanten bieden wij deskundigheid en een compleet assortiment. We hebben vijftien meter aan schoenen. Dus hebben we hebben altijd de schoen op maat voor onze klant. De schoen is het allerbelangrijkste. Omdat we zelf ook hardlopen, weten we ook wat iemand doormaakt. We hebben het natuurlijk zelf allemaal gedaan en gelopen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie