Fietsmarkt rond de Oude Kerk

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede houdt zaterdag 12 september tussen 11.00 en 16.00 uur een fietsmarkt rond de Oude Kerk. Dit vindt plaats in het kader van de 'Week van de vooruitgang' die 13 september tot en met 22 september plaatsvindt. In die week staat het licht op groen voor duurzame mobiliteit. Het thema is dit jaar 'voor een beter (leef)klimaat'. De gemeente Ede stimuleert het gebruik van de fiets voor een beter klimaat, schonere lucht en een betere bereikbaarheid van scholen.

Het plein rond de Oude Kerk zal vol staan met stands met informatie over de nieuwste ontwikkelingen op fietsgebied en over fietsroutes. Ook kunnen mensen hun fiets 'APK' laten keuren. Er zijn 'Crazy Wheels' om uit te proberen. Ook zal er een vrachtwagen zijn met dodehoekspiegel waarin men kan ervaren wat een vrachtwagenchauffeur ziet in zijn spiegels. Van 11.00 tot 13.00 uur is er een spectaculaire demonstratie Trial Bike met kampioen Patrick Smit.

Kinderen kunnen hun fiets versieren of een mooie kleurplaat maken. De prijs voor de mooiste kleurplaat is een kinderfiets. De winnaar krijgt om 15.30 uur de prijs overhandigd door milieuwethouder Peter van 't Hoog. Aan de fietsmarkt werken mee: Fietsersbond Ede, VVV, Stichting Voorwerk/Rebike, Fietseropuit, OV Fiets, fietshandel Auke, Koerting 2wielers, Urban Bike concepts, Rebel bikes, rijschool Speelziek, Babboe, Sparta, TwoFood, Active Living.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie