Topatletiek in Ede

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese atletiekvereniging Climax organiseert op zondag 20 september de promotie/degradatiewedstrijd voor de eerste divisie. Drie eerste divisieclubs en acht teams uit de tweede divisie strijden zowel bij de mannen als de vrouwen om klassenbehoud respectievelijk promotie naar de eerste divisie. Dat is de op één na hoogste klasse in deze tak van sport.

Op sportpark De Hoekelumse Eng wordt een felle strijd om de vijf toegangsbewijzen voor de eerste divisie verwacht. Bij de mannen komen behalve het team van Climax, ook teams van Altis (Amersfoort), Athlos (Harderwijk), Attila (Tilburg), AV'23 (Amsterdam), Ciko'66 (Arnhem), PAC (Rotterdam), PEC 1910 (Zwolle), Phoenix (Utrecht), Rotterdam Atletiek, Startbaan (Amstelveen) en Trias (Heilo) aan de start.

Het team van Phanos uit Amsterdam heeft zich voor de wedstrijd van de vrouwen teruggetrokken en wordt vervangen door AV'34 uit Apeldoorn. De strijd om de felbegeerde startplaatsen in de eerste divisie gaat nu tussen teams van AAC'61 (Assen), Altis, AV'23, AV'34, DEM (Beverwijk), Eindhoven Atletiek, Hellas (Utrecht), Lycurgus (Krommenie), PAC, PEC 1910, SAV (Grootebroek) en AC TION (Enschede).

Gezien de prestaties bij de laatste competitiewedstrijd heeft de Climax-ploeg een reële kans op klassenbehoud. Maar de concurrentie van onder andere PEC 1910, Ciko'67, Attila, PAC en Rotterdam Atletiek mag echter niet worden onderschat. Uiteraard kunnen de overige verenigingen nog voor een verrassing zorgen. Climax kan in ieder geval niet beschikken over Jarno Beuving. De sprinter/verspringer, die altijd goed is voor veel punten, verblijft in september met de nationale bobsleeploeg in Italië voor een selectietest voor deelname aan de Olympische Spelen in Vancouver.

Topatletiek in Ede

De toeschouwers krijgen in Ede topatletiek voorgeschoteld, want zowel bij de mannen als de vrouwen komen toppers aan de start, waaronder een aantal nationale kampioenen. Als er vanwege blessures geen afzeggingen zijn, dan maken onder andere Monique Jansen (Altis, Ned. kampioene discuswerpen), Lennart Teunissen (Altis, Ned. kampioen hinkstapspringen), Rianna Galiart (Lycurgus, Ned. kampioene polshoog), Brenda Baar (AV'23, Ned. kampioene hinkstapspringen), Wilbert Pennings (Attilla, deelnemer Olympische Spelen en 3e bij NK hoogspringen) en Suzanne Thierry (DEM, 2e NK 400 meter) hun opwachting. Bij AV'34 kunnen we voormalig Climax-atlete Babs Egbers aan de start verwachten. De oud-Bennekomse zal hoogstwaarschijnlijk bij het verspringen en op de 100 meter horden uitkomen.

Behalve spannende wedstrijden kunnen we ook een gezellige drukte verwachten. Uiteraard rekent de thuisploeg op veel supporters langs de baan, maar gezien de geringe reisafstand kunnen ook de teams van AV'34 uit Apeldoorn, Ciko'66 uit Arnhem, Atlis uit Amersfoort, Athlos uit Harderwijk, Phoenix en Hellas uit Utrecht veel publieke steun verwachten.

De wedstrijden beginnen om 12.00 uur (kogelslingeren voor vrouwen 11.00 uur) en de toegang is gratis.

Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie