Dubieuze strafschop nekt Bennekom

12 september 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Een uur lang hield Bennekom redelijk makkelijk stand bij IJsselmeervogels. Maar via een in Bennekomse ogen wel heel gemakkelijk gegeven strafschop, wist de thuisploeg toch op voorsprong te komen. In extra tijd werd het nog 2-0.

Op de sportpark De Westmaat was de thuisploeg veel in balbezit. Maar verder dan een schot bovenkant lat van Jeffrey Winter kwam men niet. Bennekom, met dezelfde opstelling als tegen Volendam, stond verdedigend goed. Aanvallend kon men weinig potten breken. Een kopbal van Henk van Essen was het enige wapenfeit.

Ook in het tweede bedrijf deed Bennekom goed mee. Tegenover een kans was Henry de Graaf was er een kopbal van Arnaud Weideman. Na een uur spelen leunde Winter achterover tegen Weideman. Arbiter Roeleveld besliste strafschop. Henry de Graaf maakte geen fout vanaf de stip: 1-0.

Nadat Danny Lücke Lion Axwijk van de 2-0 had afgehouden, hadden Leon Koopman en Martin van Eck nog kansen op de gelijkmaker. Die bleef uit. In extra tijd bepaalde Kwong Wah Steinraht op randje buitenspel de eindstand op 2-0.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie