Advendo'57 verlost van bus syndroom

12 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - In de vijf jaar dat Henry Kalk trainer is van Advendo'57 werd nog nimmer een uitduel gewonnen, wanneer met de bus was afgereisd. Tegen Hatto Heim werd met dan syndroom afgerekend. De Ederveners waren veel te sterk: 0-4.

,,Eerlijk gezegd denk ik wel dat zij een regelrechte degradatiekandidaat zijn'', meende elftalleider Frank Morren na afloop. Nadat de eerste kans nog voor de ploeg uit Hattem was geweest, kwam Advendo op stoom. Eerst werd nog tevergeefs om een strafschop gevraagd na een inzet van Dick ten Ham en een vrije trap van Henry van den Dikkenberg gestopt. Maar de 0-1 van Jaap van Doorn na een aanval over veel schijven kon niet uitblijven. Omdat dezelfde Van Doorn en ook Nico van Roekel over mikten, was dat ook de ruststand.

'Niet verdedigen, maar zoeken naar de 0-2'. Dat was de opdracht die Henry Kalk in de rust meegaf. Henry van den Dikkenberg had dat goed in zijn oren geknoopt, en knalde vanuit een corner het tweede doelpunt binnen. Nadat dezelfde Van den Dikkenberg ook nog eens de paal had geraakt, liep Advendo uit naar 0-4. Beide doelpunten waren van Jaap van Doorn. Invaller Jarco van den Dikkenberg liet nog een dikke kans op de 0-5 liggen.

,,Wij missen teveel verdedigers'', gaf Hatto Heim trainer Henk Nieuwenhuis als reden. ,,Als aanvallers nu moeten gaan verdedigen, kun je zo uitslag krijgen. Wel zal het altijd de vraag blijven wat er gebeurt als je de eerste kans wel maakt.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie