Blauw Geel kansloos tegen FC Horst

12 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - In de slotfase liet Ruud Cuntz namens FC Horst zien dat het geen kunst is om te scoren tegen Blauw Geel '55, al waar doelman Eric Hageman bij zeker twee doelpunten niet echt goed voor de dag kwam. Nadat Cuntz het kunstje had geflikt werd het 0-3 voor de bezoekers. Vooraf was er de verwachting dat de equipe van trainer Martin Laamers profijt zou hebben van het fonkelnieuwe kunstgrasveld. Niets bleek minder waar.

door Jan de Boer

Blauw Geel staat na de nederlaag weer met beide voeten op het kunstgras. Het ziet er (nog) niet naar uit dat de Edenaren 'het Heracles' van hun competitie zullen worden. De verliespartij hadden de Peppelensteegbewoners overigens mede te danken aan een weekeindje van de Evangelische Omroep, waar Simon Kooiman was. Over het zaalvoetballen van Sabri Yöney was Laamers na afloop niet echt te spreken. Yoney deed niet mee, omdat hij zich de avond voor de wedstrijd tegen FC Horst blesseerde in de zaal.

Martin Laamers wil nu nog niet zo ver gaan, dat hij het zaalvoetballen gaat verbieden. Wel vindt hij dat spelers een keuze moeten maken tussen de zaal en het kunstgras. Drie, vier Blauwgelers voetballen volgens hem in de zaal. ,,Ik ga er van de week zeker over spreken. Als je bij de eerste drie of de eerste vijf wilt eindigen, kun je dat niet combineren met zaalvoetbal," vindt de coach van Blauw Geel.

,,Van tevoren hoop je op drie punten," aldus Laamers. ,,Die moet je elke keer willen pakken. Alleen FC Horst heeft ons uit de wedstrijd gehaald. En heeft ons niet laten voetballen. In de eerste helft kwamen we veel te weinig in ons spel. FC Horst had ook niet echt een kans. Dan maakt onze keeper een fout. Dat hoort bij het voetbal. En sta je met 1-0 achter. We kwamen niet aan ons eigen voetbal toe. Ook omdat zij steeds de twee bal pakten."

Kopkans

In de rust probeerde Laamers het tij te keren. In zijn ogen kwam Blauw Geel meer in de wedstrijd. Maar net als voor de rust konden de Blauwgelers geen doelkansen creëren. De kopkans van Frank van der Wagen vlak voor de doelwisseling was het enige wapenfeit tijdens de hele ontmoeting. Vóór het seizoen zei doelman Eric Hageman. dat Blauw Geel wel twee voorhoedes heeft. Tegen FC Horst was dat niet te zien.

Na de pauze was Blauw Geel wel iets meer in balbezit. Maar dat was het dan. De kansen waren net als voor de pauze voor FC Horst. Al in het eerste kwartier (voor de rust) was het 0-1 geworden. Eerst mikte Remco van de Kamp op de lat. Daarna schoot John Martens de bal vanaf de zijkant met de wind mee over de te ver voor zijn doel staande Hageman: 0-1.

Lang viel er in de tweede helft niets te bleven. De 0-2 kwam uit de lucht vallen. Na een goede combinatie kwam de bal voor de voeten van Remco van de Kamp, die Hageman in de korte hoek het nakijken gaf. ,,Dat is de hoek van de keeper. Daar mag de bal nooit komen. Toen het 0-2 was, was de wedstrijd afgelopen. We hebben geen kansen gehad, nee. FC Horst is zo'n team dat heel weinig weggeeft. Ik geef hun een compliment, dat zij ons geen gelegenheid boden om in spel te komen", vond Laamers, die moest zien dat Ruud Cuntz de eindstand bepaalde op 0-3.

Over en uit voor de Blauwgelers. Ruud Cuntz heeft de stand op 0-3 gezet.