Duel tussen SDVB en DTS'35 geen feest

12 september 2009 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Het vroege tijdstip van 12.30 uur van SDVB tegen DTS'35 zorgde voor meer ophef dan de wedstrijd zelf. Die was van een tegenvallend niveau en eindigde terecht in een 1-1 eindstand.

De viering van het 55-jarig bestaan was de reden die DTS'er Cees Schuit te horen had gekregen van Barneveldse kant om de wedstrijd te vervroegen naar lunchtijd. Na overleg met de technische leiding gaf DTS haar akkoord. Omdat steeds meer de geluiden opdoken dat de vervroeging enkel en alleen te maken had om Alfred Schreuder toch te kunnen opstellen, en nergens een aankondiging van het SDVB feest was te vinden, verdedigde SDVB zich met het feit dat er een team uitje was van het eerste elftal. De soap kende echter een verrassende wending. Op het laatste moment besloot FC Twente trainer Steve Mclaren zijn complete selectie voor het duel tegen FC Utrecht al om 12.30 uur bij elkaar te roepen. Daar moest dus ook assistent Alfred Schreuder bij zijn.

Maar ook zonder Schreuder had de thuisploeg de eerste helft het initiatief. DTS kreeg geen kans te voetballen. Het fysiek sterkere SDVB won veel persoonlijke duels. Vooral Jordi Latumahina was een plaag voor de jonge Yoram Pesulima. ,,Ik was heel tevreden over Jordi´´, oordeelde Dick Schreuder na afloop. ,,Jammer alleen dat de voortzetting niet altijd goed was. ,,Yoram was te gretig. Later ging het beter´´, meende Eric Speelziek. ,,Maar van zulke wedstrijden wordt hij alleen maar beter.´´

Latumahina zag een inzet net voor de lijn gestopt worden door Dino Hasimbegovic. Eerder had de later vanwege een blessure uitgevallen Tayfur Kahraman de lat geraakt. Ook Robin van Wijnbergen miste een goede kans. De verdiende 1-0 viel na een goed half uur. Een voorzet van Van Wijnbergen werd knap binnen geschoten door Chico Pattiata. ,,Wij missen op dit moment nog scorend vermogen om meer afstand te nemen'', keek Schreuder terug.

Agressie

DTS kon er behoudens een net overgeschoten vrije trap van Cornel van Eck niets tegenover stellen. Al voor de rust werd Fabian Maaskamp gebracht voor Mark Drijvers. Vanwege een enkelblessure had Maaskamp afgelopen week niet getraind. ,,Met Fabian kwam er meer agressie in de ploeg. Net als met de latere invallers Dennis van Beukering en Chika Okere konden we nu wel fysiek het vechtvoetbal van SDVB aan'', zei Speelziek

Echte kansen waren er lang aan beide kanten niet te noteren. De lange ballen van SDVB kwamen niet meer aan. Behoudens een schot over was ook Latumahina niet meer gevaarlijk. Nadat Maaskamp zijn poeier had zien gestopt worden door Atam Koroglu, was het even later wel raak. Vanuit randje buitenspel bleef na een dieptebal van Maaskamp Remco Speelziek koel en scoorde de 1-1. Omdat de grensrechter al een paar keer ten onrechte had gevlagd, liet de scheidsrechter hem nu gelukkig staan'', zei de schutter na afloop.

Behoudens een schot met te weinig kracht van Cornel van Eck, was er in de slotfase een hoop strijd, maar geen kansen meer van beide kanten. ,,We hebben niet goed gespeeld'', concludeerde Eric Speelziek. ,,Dit was vandaag het maximale resultaat. Maar in de wetenschap dat we vorig jaar tegen SVZW en SDVB geen enkel punt behaalden en er nu vier hebben, ben ik tevreden.''

Collega Schreuder was dat niet. ,,Ik vond dat wij over de hele wedstrijd gezien beter waren. Vorige week tegen DETO hadden we ook al de volle winst verdiend.'' Over de afwezigheid van zijn broer Alfred was hij kort: ,,Ik wist dat hij niet mee zou doen. Ik snap alle heisa niet'' Maar op de vraag wanneer hij dat wist, gaf de trainer geen antwoord.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie