Eerste overwinning voor Rou's Fortissimo

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De druk is er af. Fortissimo boekte de eerste seizoensoverwinning uit tegen AZ 2000. De ploeg van trainer Marco Rou was vooral in de slotfase beter dan de tegenstander, maar boekte slechts een minieme overwinning: 0-1.

,,In het begin hadden we twee grote kansen. Die gingen er niet in. Hoe verder in de eerste helft hoe beter AZ 2000 werd. Onze doelman Dennis van Bruxvoort hield ons in de wedstrijd", analyseerde Rou.

Na rust was het Fortissimo dat de klok sloeg. Het duurde tot zeven minuten voor tijd voordat de Edenaren het veldoverwicht ook op het scorebord konden uitdrukken. Uit een corner van Jaap Wijnman schoot invaller Robert Rutjes Fortissimo naar de overwinning.

,,Daarna kwamen er nog vier grote kansen. Vooral Kamal Bendadi had zijn vizier niet op scherp staan. We krijgen als ploeg overal goede kritieken. Nu maken we het eindelijk ook waar. AZ 2000 in een uitwedstrijd is een hele lastige wedstrijd. Ik ben dan ook heel tevreden over het resultaat van Fortissimo. Aanstaande zondag spelen we tegen Elistha. Dan gaan we ook vol voor de overwinning", aldus een opgeluchte Marco Rou.